23
za, sept
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BUITENPOST - De renovatie en verduurzaming van vijf dorpshuizen in de gemeente Achtkarspelen is afgerond. Voor wethouder Jouke Spoelstra reden om hier donderdag aandacht aan te besteden. Dat deed hij door een boom bij de ingang van dorpshuis Rehoboth in Gerkesklooster te planten.De renovatie en verduurzaming van vijf dorpshuizen in de gemeente Achtkarspelen is afgerond.
Lees meer...

BURGUM - In de metalscene is het een trend aan het worden; veteranen brengen hun succesvolle albums integraal ten gehore. Zo ook twee van de belangrijkste exponenten van de Europese thrash metal scene in de jaren '80. Het Engelse Onslaught(foto) en het Deense Artillery toeren momenteel door Europa om het 30-jarig bestaan van 2 van hun succesvolste albums te vieren en op 30 september doen ze Kiehool aan als één van de slechts twee shows in Nederland. Onslaught zal hun album "The Force" uit 1986 integraal vertolken.
Lees meer...

BUITENPOST - Het college van Achtkarspelen wil een extra bijdrage van € 40.000 beschikbaar stellen voor de realisatie van een multifunctioneel sportveld in Augustinusga. Voor het huidige trainingsveld van SV ASC’75 heeft de gemeenteraad geld vrijgemaakt voor renovatie. Het veld wordt momenteel alleen door de voetballers gebruikt. ‘Door er een multifunctioneel sportveld van te maken kunnen bij zeer natte weersomstandigheden ook andere verenigingen in Augustinusga hiervan gebruik maken.
Lees meer...

BURGUM - In augustus nam de WW in Friesland verder af, van heel het Noorden is de daling in deze provincie het sterkst. Niet elke werkzoekende profiteert van deze gunstigere arbeidsmarkt. In Friesland zijn met name kansen voor werkzoekenden in de techniek, bouw, ICT en zorg. Soms is scholing nodig om die kansen bereikbaar te maken. Daarbij kunnen leerwerktrajecten uitkomst bieden.
Lees meer...

BURGUM - Donderavond is een man uit Burgum tegen een boom gebotst met zijn auto op de Skipfeart in Burgum, nadat hij onwel was geworden. De man is door buurtbewoners uit zijn auto gehaald en gereanimeerd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben de zorg overgenomen. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Lees meer...

Van 2 oktober tot en met 9 oktober 2017 vindt de landelijke ‘week van de opvoeding’ plaats, met als thema ‘buiten de lijntjes’. In Achtkarspelen wordt ook dit jaar weer aandacht besteed aan de week van de opvoeding. Heeft u thuis wel eens te maken met een puber die graag ‘buiten de lijntjes’ gaat, of een puber die graag de grenzen op zoekt en niet altijd wil luisteren naar u als ouders? Weet dat u niet de enige bent! Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers juist duidelijke sturing nodig hebben. Hoe dit je dit dan? En waar doe je nou goed aan bij pubers? En hoe doen andere ouders dat?
Lees meer...

Nieuw bij RTV Kanaal30, het wekelijkse programma Sjoch...! , om wekelijks een ±5 minuten durend programma op kanaal30 uit te zenden met filmpjes die u als kijker / luisteraar met een mobiele telefoon heeft gemaakt. Het programma wordt geprogrammeerd op de vrijdag, zaterdag & zondag om steeds om 17.00, 18.00 & 19.00 uur. 
Lees meer...

Meer artikelen...