19
zo, nov
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Dat de stoomboot iets lichter was dan vorige jaren had een oorzaak. Door de storm was een gedeelte van de pakjes over boord geslagen bij it Djippe Gat. Ja, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn zaterdag weer aangekomen in Burgum, alleen met een lichtere boot. Heel veel kinderen stonden met hun ouders te wachten op deze belangrijke persoon. Sinterklaas werd ontvangen door ceremoniemeester Arjan Postma en burgemeester Jeroen Gebben.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zie ginds komt de stoomboot.... Uhh, nee er kwam zaterdag een klein roeibootje aan, maar zonder Sinterklaas. 1 Piet kwam met de kapitein dit bootje aan. Piet werd verwelkomt maar zat ondertussen te kijken door zijn verrekijker. Volgens Piet zou Sinterklaas uit de lucht komen en dat zou niet zo lang duren. Na even wachten kwam er een klein vliegtuigje aan en die landde nabij Surhuisterveen. Sinterklaas die zaterdagmorgen in Dokkum kwam had geen tijd meer en dus kwam hij met het vliegtuig naar Surhuisterveen.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - De bijna uitverkochtte Flambau in Surhuisterveen was vrijdagavond het decor van The Young Messiah. Een uniek stuk muziek met zang en instrumenten. Het koor bestond deze avond uit 50 mannen en vrouwen, welke de sterren van de hemel zongen. Het was een schitterende avond.The Young Messiah toert de komende tijd door heel het land met hun Tom Parker wereldberoemde bewerking van Handels meesterwerk. Voor het zesde jaar op een rij treden ze door het land.
Lees meer...

BUITENPOST - In de raadsvergadering van de gemeente Achtkarspelen van 19 oktober 2017 kwam het college, bij monde van wethouder K. Antuma, met een mededeling over de beoogde biovergister in Kootstertille. De ondernemer P. van der Hoop zou bereid zijn om een alternatieve locatie, verder van de dorpskern en het gasmengstation, te zoeken. Daarmee wil hij tegemoetkomen aan de wensen van de inwoners van Kootstertille.
Lees meer...

BUITENPOST - Wethouder Sjon Stellinga van Achtkarspelen feliciteerde vrijdagavond brassband De Wâldsang uit Buitenpost. De muzikanten wonnen zaterdag 28 oktober de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. ‘Na acht jaar mag De Wâldsang zich eindelijk weer kampioen van Nederland noemen en daar ben ik als wethouder Cultuur natuurlijk ontzettend trots op’, zei Stellinga. De Wâldsang behaalde de titel in een vol Tivoli Vredenburg.
Lees meer...

BUITENPOST - In december 2016 ging in It Koartling de Húskeamer fan Bútenpost van start. Dat is (bijna) alweer een jaar geleden. In die tijd heeft het initiatief bewezen in een behoefte te voorzien. Maar … de ontwikkelingen staan niet stil, en dus is het zaak om vooruit te blijven kijken. Overal in den lande ontstaan de laatste tijd steeds vaker ‘buurtkamers’: door vrijwilligers geleide ontmoetingsruimtes waar buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen en gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen.
Lees meer...

GYTSJERK - MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft dit initiatief omarmt. Burgemeester Jeroen Gebben en wethouder Ellen Bruins Slot hebben vrijdagochtend ondernemer Jelle Coen Bijlsma uit Gytsjerk in het zonnetje gezet. Jelle Bijlsma Groep is een voorbeeld van een innovatief bedrijf dat vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid.  “We hopen dat zij een inspiratie mogen zijn voor andere ondernemers”, aldus burgemeester Jeroen Gebben.
Lees meer...

Meer artikelen...