18
do, jan
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Na Auke Rauwerda opnieuw een prachtig stukje nostalgie op de zender van RTV Kanaal30. Wie kent ze niet... de dames van Poort muziek. Ze nemen de kijker mee door het pand en verhalen over hoe het was. Een prachtig inkijkje in een familiebedrijf waar elke muziekliefhebber uit de regio wel eens binnen is geweest.

BUITENPOST - De Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) gaat de komende vijf jaar wekelijks op verschillende routes in de gemeente het zwerfaval opruimen en afvoeren. Het participatiebedrijf zet de elektrische wagen ‘MOAi grien’ in en heeft de meest vervuilde routes in kaart gebracht. Wethouder Sjon Stellinga is blij met de samenwerking. ‘De gemeente wil graag vrij zijn van zwerfafval, met de MOA hebben we afgesproken dat zij daar werk van maken hun best voor gaan doen.
Lees meer...

TYTSJERK - De grote zaal van Dorpshuis Yn ‘e Mande in Tytsjerk is elk jaar weer het decor van het Nieuwjaarsconcert van de Oldehove Kapel. Zondagmiddag was het weer zover en ruim 150 bezoekers zaten aandachtig, met veel plezier én enthousiasme te luisteren.  De Oldehove kapel speelt Böhmische en Egeländer volksmuziek op uitstekend niveau. Met Kapelmeester Sjaak van der Reijden ‘op de bok’ speelde de Oldehove Kapel in 3 blokjes een flink aantal nummers hadden de bezoekers én de kapel een erg mooie middag.
Lees meer...

BURGUM - Geesje Duursma van de Pleats uit Burgum is weer genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2017. Vorig jaar kende de prijs voor het eerst ook een provinciale versie, ook toen was de eigenaresse van de horecagelegenheid één van de genomineerden. De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. De organisatoren willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media. Stemmen kan tot zondag 4 februari, in de tweede week van februari worden de prijswinnaars bekendgemaakt.
Lees meer...

BUITENPOST - De gemeente Achtkarspelen organiseert het project “Langleven Sport en Bewegen” om deDe gemeente Achtkarspelen organiseert het project “Langleven Sport en Bewegen” om dedoelgroep 50- tot 65-jarigen kennis te laten maken met verschillende sporten en om bewegen te stimuleren. Inwoners van Buitenpost in de leeftijd van 50 t/m 65 jaar. Deelname is geschikt voor zowel fitte mensen als mensen met lichamelijke klachten; hier wordt rekening mee gehouden door de aanwezige professionele begeleiding.
Lees meer...

LEEUWARDEN - Vanaf 20 januari is op elke zaterdag in 2018 de Panoramazaal bovenin de door architect Abe Bonnema , afkomstig uit Hurdegaryp, ontworpen Achmeatoren te Leeuwarden open voor bezoekers. ABE2018 is een unieke combinatie van uitzicht, ruimtebeleving, expositie en interactie. Met dit bijzondere evenement zetten de initiatiefnemers architectuur op de agenda van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. De opening werd verricht door Marcella Bonnema.
Lees meer...

GARYP - Aanstaande dinsdag, 16 januari, worden bij de afslag Garyp (vanaf Leeuwarden) tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Dit om de doorstroming van het verkeer beter te laten verlopen. De verkeerslichten blijven staan tot de provincie, het Rijk en de gemeente Tytsjerksteradiel een definitieve oplossing hebben voor de files in de avondspits.De werkzaamheden vinden buiten de spits, naast de weg, plaats.

Meer artikelen...