26
ma, feb
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Het laatste sport nieuws

Grid List

SURHUISTERVEEN - ’t Fean ’58 had zaterdag het vizier niet op scherp staan. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter Grijpskerk werd het een 0-0 gelijkspel. De Feansters namen de koppositie wel weer over van Leovardia, dat niet speelde. Het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff was na afloop dan ook behoorlijk teleurgesteld. “Zoveel kansen, maar ze worden niet benut. Je laat hier gewoon de punten liggen”, baalde Mark Bosma.
Lees meer...

BURGUM - De voetbalclubs BCV en Bergum houden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een bijzonder sportdebat. Op zaterdagmiddag 10 maart  gaan de zeven politieke partijen vanaf 12.30 uur onder leiding van Eelke Lok in gesprek en ontvouwen ze hun visie op het belang van sport in de gemeente. Het sportdebat wordt gehouden in de voetbalkantine van Bergum op Sportpark Koningsland en is voor iedereen toegankelijk. Aansluitend staat de voetbalwedstrijd BCV-Broekster Boys op het programma.
Lees meer...

SUMAR - De uiteindelijke 6-1 overwinning van Suameer op TFS uit Drachtster Compagnie, had hoger uit kunnen vallen, veel hoger zelfs. Maar Suameer drong in de tweede helft niet genoeg aan om misschien wel de dubbele cijfers te halen. De kansen waren er wel degelijk, maar gebrek aan scherpte voor de goal, finesse in de afwerking en natuurlijk zo nu en dan gebrek aan geluk, waren de oorzaak dat het bij het halve dozijn treffers voor de thuisclub bleef.
Lees meer...

BUITENPOST - Buitenpost heeft zaterdag met verve de koppositie verdedigd. Uit tegen Noordscheschut werd het 2-3. De Blauwkes waren in de eerste helft de bovenliggende partij en namen via topscorer Rudmer Loonstra de leiding. Met een man meer verdubbelde Loonstra direct na de thee de voorsprong. Daarna werden twee doelpunten weggegeven. De strijdbare thuisploeg slaagde erin het de koploper in de heksenketel moeilijk te maken, maar in de slotfase wist Rob Dijkstra toch de winnende treffer voor Buitenpost te maken.
Lees meer...

BURGUM - De topaffiche die de wedstrijd tussen BBC vr. 2 en Hardegarijp vr. 1 op papier was, werd het niet zaterdagmiddag op een zonovergoten Koningsland in Burgum. De gasten uit Hurdegaryp kwamen met name in de eerste helft te kort om er een echt spannend duel van te maken. De tweede helft was meer in evenwicht. Toen werd het meer de wedstrijd die het had moeten worden, maar na 3-0 kwam Hardegarijp niet verder dan één tegentreffer: 3-1.
Lees meer...

BURGUM - Bergum kwam zondagmiddag in de wedstrijd tegen Noordster uit Oude Pekela tamelijk goedkoop op 2-0 en dacht toen de buit binnen te hebben. Maar dat was buiten de waard gerekend, in dit geval de gasten. Die kwamen terug tot 2-2 in het begin van de tweede helft en daarna werd de wedstrijd een regelrecht spektakelstuk. Toen het 4-4 werd was eigenlijk al wel duidelijk dat dit duel geen winnaar verdiende, beter gezegd geen verliezer. Die kwam er ook niet.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

JISTRUM - Op drie velden is op vrijdagavond, bij de kantine van vv Jistrum, het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Met de verplichting dat in ieder team twee dames moesten deelnemen, voltrok zich de strijd op tijd en om de punten op weg naar de finale. Zoals hoort bij een stratentoernooi veel niveau verschil en sporters van alle leeftijden. Enkele stratenteams volleyballen in outfits, die een zekere prestatie vragen met een goed resultaat.
Lees meer...

BURGUM - Eigenlijk kon je er op wachten, donderdagavond in sporthal Westermar, waar DFS vr.1 het moest opnemen tegen Akkrum. Wachten op een vijfde set, een allesbeslissende vijfde set, een onvervalste 'belle'. In tennis heet het een tiebreak. Die zijn, in welke sport dan ook, vaak onvoorspelbaar, vaak hebben ze het karakter van een spelletje Russische roulette, op zijn Frysk: 'lok wat jouste'. Het waren de gasten uit Akkrum die er met de winst vandoor gingen: 2-3.
Lees meer...

BURGUM - Vooropgesteld: DFS MA 1 is een goed team. Het is een ploeg meiden die onder leiding van trainer/coach Peter Slager inmiddels zover is dat ze kunnen volleyballen. En dat is een prestatie op zich, want volleybal is een uiterst moeilijke sport, vooral voor jonge mensen. Het vereist een heleboel techniek en vooral coördinatievermogen. Deze ploeg heeft dat inmiddels, wat ze nog missen om van goed tot heel goed te promoveren is eigenlijk maar één ding: 'kriich'.
Lees meer...

BURGUM - Overwinningen die moeite kosten, zeg maar de 'bloed-zweet-en-tranen- varianten', dat zijn toch eigenlijk de mooiste. Het zijn zeges die beklijven, die op het netvlies blijven plakken. Zo'n overwinning bevocht DFS vr. 2 zich donderdagavond in sporthal Westermar in Burgum tegen de Tsjûkemarders uit Echten. Het was vanaf het begin spannend en dat bleef het in feite tot aan de laatste klap van deze attractieve vijfsetter. Een zwaarbevochten zege voor de Burgumer vrouwen.
Lees meer...

voll612SUMAR - Het was toch een regelrechte stunt die de vrouwen van sv Suameer donderdagavond uithaalden tegen koploper VC058 uit Leeuwarden. De ploeg van coach Lammert Lourens had zich blijkbaar uitstekend ingesteld op een pittig duel en dat werd het ook. Het was spannend, attractief en er werd bij vlagen prima gevolleybald. Op een overwinning hadden de Sumarder froulju niet durven rekenen, en zeker niet op een clean sheet, met andere woorden: alle drie de sets werden gewonnen.
Lees meer...

BURGUM - Nadat vorig seizoen het vlaggenschip van De Wâlden promoveerde naar de overgangsklasse, heeft in de zaalcompetitie De Wâlden 2 hetzelfde kunstje geflikt. Omdat alle drie (!) de achtervolgers (Drachten, Hoogkerk en De Hoeve - in de laatste minuut thuis tegen Heerenveen) onderuit gingen, kon de ploeg van Gerard de Haan de titel zaterdagavond al vieren. Zelf was het in eigen huis met 23-22 te sterk voor het al gedegradeerde Ritola 2: Froukje van der Meer maakte vanaf de zijlijn in de laatste minuut de winnende treffer.
Lees meer...

GARYP - Waar het tweede team van Vlug & Vaardig erin slaagde 2 belangrijke punten binnen te halen, en daarmee medekoploper blijft, liet V en V 1 deze helaas liggen. Er waren deze wedstrijd belangrijke punten te verdienen, zowel voor HHV als V & V, die op dat moment beide op 9 punten onderaan in het klassement verkeerden. De wedstrijd had niet veel voeten in de aarde, en miste de vechtlust waardoor HHV ervandoor ging met de punten.
Lees meer...

BURGUM - Het was feest, zaterdagmiddag in sporthal De Wetterstins in Burgum. Feest, omdat de C1 van V en V uit Garyp kampioen was geworden. Dat gebeurde middels een ruime 11-4 zege op de C 1 van De Granaet uit Dokkum. Eigenlijk de wedstrijd bij de rust al gespeeld, het stond toen 8-2 en dat gat was veel te groot om de wedstrijd nog te laten kantelen. V en V was de aanwijsbaar betere ploeg, de Garipers waren sneller, feller en beschikten over meer scorend vermogen.
Lees meer...

EASTERMAR - Het leek allemaal zo goed te gaan met Wêz Handich/DOW, zondagmiddag in de wedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard. De thuisclub nam in het slot van de eerste helft een ruime voorsprong en eigenlijk wees niets erop dat de tweede helft een heel ander beeld te zien zou geven. Maar tot ontzetting van de thuissupporters gebeurde dat wel degelijk, hun favorieten zakten helemaal weg, scoorden niet meer en gaven aldus Apollo de gelegenheid het duel over te nemen.
Lees meer...

OENTSJERK - Tot 10-10 ging de wedstrijd tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdag in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk gelijk op. Maar daarna besliste de thuisclub met vijf treffers op rij dit spannende en af en toe pittige duel in zijn voordeel. Beide ploegen maakten er een prima wedstrijd van die vanaf het begin spannend was qua scoreverloop. Pas in de tweede helft kon De Wâlden zich een eerst optisch, maar in de slotfase ook daadwerkelijk overwicht verwerven.
Lees meer...

OENTSJERK - Voor de objectieve toeschouwer was er zaterdagavond heel wat te genieten in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk. Voor de supporters van thuisclub De Wâlden was dat op zijn zachtst gezegd iets minder het geval. Want de Trynwâldster korfbaltrots kreeg alle hoeken van de sporthal te zien in het duel met koploper Heerenveen. De Wâlden kwam scherpte, daad-duel- en schotkracht te kort tegen de fusieclub uit Heerenveen. Het werd uiteindelijk 17-32.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 24 februari werden de Friese Kampioenschappen acro D/E lijn gehouden te Veenwouden. In de ochtend wedstrijd wisten alle teams een medaille te behalen. Gina de Haan en Kaylen Arends mochten de hoogste trede van het podium betreden in het D-jeugd niveau. Het trio Gemma van der Werff, Rianne Oostra en Tess de Vries behaalden ook de 1e plaats en zij behaalden tevens de hoogste dagscore, 24,75 punten.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - In Meppel werd tijdens de tweede voorwedstrijd acro C-lijn meteen gestreden om de Provinciale titels van Friesland , Groningen en Drenthe. WSBF Surhuisterveen behaalde in alle deelnemende categorieen het goud. Bij de senioren C teams waren Jelly Frankes, Anna Wietske en Feline van der Veer te sterk voor de concurrentie en mochten het goud en de Friese titel mee nemen naar Surhuisterveen. In dezelfde categorie wist het trio Henriette Hiemstra, Marijke Vonk en Lindsey Wassenaar een prachtige score neer te zetten bij hun uitvoering van de balansoefening.
Lees meer...

BURGUM - Afgelopen zaterdag 24 februari werden er in Kollum de Noord Nederlandse kampioenschappen judo georganiseerd, voor de judoka's onder de twaalf jaar was het een gewoon toernooi, maar voor de judoka's tot achttien jaar was het een kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap. In de categorie tot twaalf jaar wisten de judoka's Brian Smid uit de Westereen en Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward het zilver te winnen, Olaf vd Heide uit Pingjum won het goud.
Lees meer...

BURGUM - Afgelopen weekend hebben de Kings op de judomat gestaan in Sejle Denemarken. Hier werd het Open Deense Kampioenschap georganiseerd, het toernooi was niet zo sterk bezet als de Open Nederlandse Kampioenschappen, maar op dat soort momenten zou je als club moeten laten zien dat je de beste bent. De Kings zijn met 8 judoka’s naar Denemarken gegaan. Op zaterdag moest Sem Walinga (Dronrijp) in de -50kg en in de -55kg strijden, in beide categorieën won hij het goud.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Afgelopen weekend werd in Oosterwolde de 10de editie van de Valentijnscup gehouden.Het hele weekend stond in het teken van acrogym met teams uit heel Nederland. WSBF nam dit jaar deel aan deze wedstrijden met een aantal teams op B en C nivo. Op zaterdag kwamen beide senioren C trio’s van WSBF in actie. Het team bestaande uit Henriette Hiemstra, Marijke Vonk en Lindsey Wassenaar namen deel met hun balansoefening en pakten overduidelijk het goud. Zowel technisch als artistiek toonde dit trio een prachtige oefening aan de jury.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Afgelopen zaterdag en zondag werd de Valentijnscup Acro in Oosterwolde gehouden. Aan deze acrowedstrijd deden in totaal 500 teams mee uit heel Nederland. Ook Set ‘m op uit Augustinusga was hier met vier teams aanwezig. De teams zetten keurige prestaties neer dat hen allemaal een medaille opleverde.
Lees meer...