26
ma, feb
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Nadat vorig seizoen het vlaggenschip van De Wâlden promoveerde naar de overgangsklasse, heeft in de zaalcompetitie De Wâlden 2 hetzelfde kunstje geflikt. Omdat alle drie (!) de achtervolgers (Drachten, Hoogkerk en De Hoeve - in de laatste minuut thuis tegen Heerenveen) onderuit gingen, kon de ploeg van Gerard de Haan de titel zaterdagavond al vieren. Zelf was het in eigen huis met 23-22 te sterk voor het al gedegradeerde Ritola 2: Froukje van der Meer maakte vanaf de zijlijn in de laatste minuut de winnende treffer.
Lees meer...

GARYP - Waar het tweede team van Vlug & Vaardig erin slaagde 2 belangrijke punten binnen te halen, en daarmee medekoploper blijft, liet V en V 1 deze helaas liggen. Er waren deze wedstrijd belangrijke punten te verdienen, zowel voor HHV als V & V, die op dat moment beide op 9 punten onderaan in het klassement verkeerden. De wedstrijd had niet veel voeten in de aarde, en miste de vechtlust waardoor HHV ervandoor ging met de punten.
Lees meer...

EASTERMAR - Het leek allemaal zo goed te gaan met Wêz Handich/DOW, zondagmiddag in de wedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard. De thuisclub nam in het slot van de eerste helft een ruime voorsprong en eigenlijk wees niets erop dat de tweede helft een heel ander beeld te zien zou geven. Maar tot ontzetting van de thuissupporters gebeurde dat wel degelijk, hun favorieten zakten helemaal weg, scoorden niet meer en gaven aldus Apollo de gelegenheid het duel over te nemen.
Lees meer...

OENTSJERK - Voor de objectieve toeschouwer was er zaterdagavond heel wat te genieten in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk. Voor de supporters van thuisclub De Wâlden was dat op zijn zachtst gezegd iets minder het geval. Want de Trynwâldster korfbaltrots kreeg alle hoeken van de sporthal te zien in het duel met koploper Heerenveen. De Wâlden kwam scherpte, daad-duel- en schotkracht te kort tegen de fusieclub uit Heerenveen. Het werd uiteindelijk 17-32.
Lees meer...

BURGUM - Het was feest, zaterdagmiddag in sporthal De Wetterstins in Burgum. Feest, omdat de C1 van V en V uit Garyp kampioen was geworden. Dat gebeurde middels een ruime 11-4 zege op de C 1 van De Granaet uit Dokkum. Eigenlijk de wedstrijd bij de rust al gespeeld, het stond toen 8-2 en dat gat was veel te groot om de wedstrijd nog te laten kantelen. V en V was de aanwijsbaar betere ploeg, de Garipers waren sneller, feller en beschikten over meer scorend vermogen.
Lees meer...

OENTSJERK - Tot 10-10 ging de wedstrijd tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdag in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk gelijk op. Maar daarna besliste de thuisclub met vijf treffers op rij dit spannende en af en toe pittige duel in zijn voordeel. Beide ploegen maakten er een prima wedstrijd van die vanaf het begin spannend was qua scoreverloop. Pas in de tweede helft kon De Wâlden zich een eerst optisch, maar in de slotfase ook daadwerkelijk overwicht verwerven.
Lees meer...

BURGUM - De Wâlden is trots op het feit dat Rutger Kloosterman, arbiter namens de fusieclub, voor het eerst heeft opgetreden in de Korfbal League als grensrechter. In recordtijd heeft de 26-jarige Kloosterman zich opgewerkt tot het hoogte niveau in Nederland. Tijdens de wedstrijd Fortuna – TOP, de regerend landskampioen, maakte hij zijn debuut naast arbiter Johan Vries.
Lees meer...

Meer artikelen...