20
vr, juli
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

EARNEWALD - Volgens een van de bestuurders was de kruising onoverzichtelijk, het stopbord stond te veel naar achteren, daarom zag hij de andere auto niet. Het gevolg was dan ook een aanrijding. Dit gebeurde donderdagavond op het weggetje dat naar vakantiepark It Wiid bij Earnewald loopt. De ambulance was wel ter plaatse gekomen, maar geen van de inzittenden hoefden mee naar het ziekenhuis. Er was wel blikschade.
Lees meer...

BURGUM - Donderdag opende Gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Rommert Dijk op originele manier officieel de Grutte Dyk in Burgum. Dit gebeurde ter hoogte van het Tjibbe Geartspleintje Burgum (kruising Hillamaweg en Tjibbe Geartsstrjitte) De herinrichting van de doorgaande weg door Burgum is een onderdeel van het project Kansen in Kernen van de provincie Fryslân en de gemeente Tytsjerksteradiel in samenwerking met de inwoners van Burgum.
Lees meer...

TWIJZELERHEIDE - De fractie van de ChristenUnie Achtkarspelen werd op woensdagmorgen 18 juli warm ontvangen op het melkveebedrijf van de familie van der Boon te Twijzelerheide. De heer van der Boon stelde zijn bedrijf open als locatie voor een werkbezoek aan stichting Noardlike Fryske Wâlden, waarvan hij als boer lid is. Namens stichting NFW was de heer van Vulpen aanwezig om de fractie bij te praten over de activiteiten van de stichting.
Lees meer...

BUITENPOST - Het college van Achtkarspelen heeft sinds maandagmiddag zwembad De Kûpe in Buitenpost bestuurlijk in handen. Tijdens een korte vergadering werd de verantwoordelijkheid overgedragen en trad het voltallige college toe tot de stichting sportcentrum Achtkarspelen. ‘Dankzij de inzet van het voormalige zwembadbestuur is De Kûpe draaiende gehouden’, aldus wethouder Jouke Spoelstra. ‘De verenigingen en leszwemmers konden zo hun activiteiten voortzetten en het bleef mogelijk om een zwemdiploma te halen.
Lees meer...

BUITENPOST - Onderweg is van alles te zien. De drie fietsroutes voeren langs de rijke historie van Achtkarspelen en door het prachtige natuurschoon van de gemeente. ,,Het is écht genieten.” De routes waren al beschikbaar op papier, in een handig gidsje dat vijf jaar geleden ter gelegenheid van het 675-jarig bestaan van Achtkarspelen werd uitgegeven. Nu is daar een app bijgekomen, die de fietsers veelzijdige informatie geeft over historische gebouwen, kerken, boerderijen, monumenten, musea, natuur en landschap.
Lees meer...

Meer artikelen...