07
di, apr
5 Nieuwe art.
Advertentie:

SUMAR. De meeste mensen kennen mij als fotograaf/verslaggever, eerst van de Burgumer Courant, daarna van Actief en nu al weer een aantal jaren van RTVKanaal30. Maar zo ben ik niet begonnen, ik heb een kleine 20 jaar voor de klas gestaan, ik was dus 'skoalmaster'. Ook toen al maakte ik foto's en schreef ik verslagen van sportwedstrijden en daar lag ook mijn hart eigenlijk. Onderwijs was mooi, kennisoverdracht is prachtig, maar ik miste op den duur toch wat: het schrijvenFotograferen kun je leren, schrijven niet
Lees meer...

BUITENPOST. Nu bibliotheken langer gesloten blijven (in ieder geval tot 28 april 2020), heeft Bibliotheken Noord Fryslân besloten een afhaalservice op te zetten. De bibliotheek wil hiermee vooral haar minder digitaalvaardige leden bedienen. Omdat de gezondheid en veiligheid van klanten en medewerkers voorop staat is de werkwijze van de afhaalservice getoetst door het RIVM. De bibliotheek biedt naast de afhaalservice voor zowel leden als niet-leden mogelijkheden om online te lezen: e-books en luisterboeken.
Lees meer...

BURGUM. ‘Nadat ze de laatste noot gespeeld heeft kijkt ze naar haar beeldscherm. Het is wat spannend om zo voor de camara te spelen, want iedere noot wordt opgenomen. En dan wil ze dat het goed gaat… “Je hebt dit prachtig gespeeld” klinkt vanuit haar computer. Aan de andere kant van de camara steekt haar docent de duim omhoog’. Coronacrisis of niet, de docenten van cultuurcentrum de Wâldsang laten het er niet bijzitten.
Lees meer...

BUITENPOST. Burgemeester Oebele Brouwer: ''We moeten dit in ieder geval nog 4 weken volhouden. Ook als het dit weekend 20 graden wordt en we naar buiten willen. Dat mag en doe dat ook, maar houd daarbij voldoende afstand en zoek de drukte niet op.''
''We doen dit voor elkaar, voor onze kinderen en voor onze samenleving. Maar ook voor de mensen in de verzorgingstehuizen en de ziekenhuizen. Mensen die vechten voor hun leven en de artsen en verpleegkundigen die daar als engelen omheen staan.
Dit doen we met z'n allen. Ook dat is Mienskip!''
Klik hier voor de videoboodschap van burgemeester Oebele Brouwer.

BURGUM. Op zaterdag 18 april en zondag 19 april vindt de jaarlijkse Nationale Bijentelling plaats. Omrin, sinds februari 2019 aangesloten bij het Bijenpact van Silence of the Bees, organiseert en faciliteert een bijentelling voor het hele gezin in eigen tuin. Een leuke buitenactiviteit voor jong en oud, zonder contact met anderen te hebben.
Lees meer...

BURGUM. Vanaf vandaag deelt de gemeente, samen met de kinderopvangorganisaties in Tytsjerksteradiel, ruim 600 gratis themapakketten uit aan alle 2- en 3-jarige peuters in de gemeente. Omdat peuters door de coronacrisis niet naar de peuterspeelzaal of dagopvang kunnen, missen ze ontwikkelingskansen die zij normaal gesproken op de opvang krijgen aangeboden. In de lespakketjes zitten materialen, ideeën en tips voor activiteiten die de ouders thuis met hun kind kunnen doen. Wethouder Andries Bouwman: ‘We vinden het belangrijk dat peuters zich blijven ontwikkelen ook nu ze thuis zitten. Met dit pakket kunnen zij samen met hun ouders aan de slag.’
Lees meer...

BURGUM. Burgemeester Jeroen Gebben: "Niemand weet hoe lang deze crisis nog gaat duren. Dat is voor iedereen onzeker. Ook voor mij. Welk antwoord we daar de komende periode daarop gaan hebben, weet ik ook nog niet. Wat ik wel weet is dat de maatregelen die we nu met elkaar hanteren, dat ik daarvan vraag aan u: hou die vol! Het wordt mooier weer, de neiging om naar buiten te gaan in groepen is groot. Maar de crisis is nog niet achter de rug. Dus daarom beste mensen: houd vol! Doe het samen, let op elkaar!
Met dat letten op elkaar wil ik u ook vragen: blijf vooral lokaal kopen. Onze ondernemers hebben u nu en de komende tijd heel erg nodig! Dus ga niet naar webshops of andere zaken. Probeer hier in Burgum, probeer in Tytsjerksteradiel uw boodschappen, uw inkopen te doen! Want daar helpt u elkaar mee."
Klik hier voor de videoboodschap van burgemeester Jeroen Gebben.

BURGUM. Al jaren lang organiseren De Marko's een Paasspektakel rondom Glinstra State. Gemiddeld 100 enthousiaste deelnemers zoeken dan naar chocolade-eieren. Dit jaar is alles anders. Toch hebben De Marko's besloten dit door te laten gaan in aangepaste vorm. De deelnemers ontvangen in de week voor Pasen een zakje eitjes en een kleine attentie thuis. Zo kan de gratis activiteit in huiselijke kring toch doorgaan. Opgeven kan voor deelnemers uit Burgum e.o. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. adres en aantal kinderen.

BURGUM. De kinderen zijn afgelopen week thuis ijverig bezig geweest om Palmpasenstokken te maken. In de online kerkdienst zijn deze in een digitale optocht te bewonderen. Allemaal kijken! Online kerkdienst in De Ikker te zien via www.kerkomroep.nl en via de regionale tv zender Kanaal 30 (aanvang 9.30). Te onvangen via Ziggo kanaal 36 en/of KPN kanaal 1470.
De kinderen hebben het verhaal van de intocht en de daarbij behorende knutselwerkjes via de mail ontvangen. Als er nog iemand dit ook wil ontvangen, graag reactie via volgende link naar facebookagina 

BURGUM - Het hulpmiddelencentrum, met vestigingen in Burgum, Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, en Sneek, is failliet.Verschillende gemeenten in Fryslân hebben een contract met het centrum voor het leveren van hulpmiddelen aan mensen met ziekte of een handicap. Cliënten mogen de hulpmiddelen die ze in gebruik hebben eerst houden. Curatoren zijn in overleg met gemeentes, en onderzoeken of de contracten kunnen worden overgenomen door andere leveranciers.

Meer artikelen...

Advertentie