26
di, mrt
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Wethouder Gelbrig Hoekstra kwam maandagmiddag persoonlijk naar restaurant De Pleats om daar de familie Duursma en het hele team welke er werkt te verrassen met het Meiinoar Meidwaan vignet. Met dit vignet waardeert de gemeente Tytsjerksteradiel de werkwijze van De Pleats, meerdere personen met een beperking op de arbeidsmarkt krijgen daar de mogelijkheid om er te werken. Tijdens de uitreiking waren deze jongeren aanwezig en mochten ze vertellen wat ze deden, het waren zeer diverse werkzaamheden maar altijd met een stralende lach.
Lees meer...

KOOTSTERTILLE - De rasentertainer Gaatze Bosma was zaterdagavond neergestreken in Kootstertille. En het werd echt een feest. 2 Jaar geleden was Gaatze nog een vrij onbekende, maar tegenwoordig is hij veel aanwezig in de regionale, maar ook buiten de provinciale grens. Horeca uitbater Harry Bakker had weer een gezellig feest georganiseerd.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag 23 maart was het zover: de Legodag van het FCJT in Glinstra State Burgum. 10 uur begonnen ze met een groep van 55 kinderen die eigenlijk niet weer weg wilden rond 12 uur.'s Middags tussen 13 uur en 16.00 uur kwamen er nogmaals 90 kinderen uit heel de gemeente Tytsjerksteradiel. Volgens de organisatie was het was in een woord geweldig en ze gaan zeker nog op herhaling.
Lees meer...

BURGUM - Vier studenten van ROC Friese Poort vielen dit jaar in de prijzen bij de finales van Skills ROC Friese Poort 2019. Waaronder Esra van der Meer uit Burgum: zij won goud in de categorie Kapper. Esra van der Meer dingt ook mee naar de wereldtitel. Zij gaat door naar de WorldSkills in Kazan in augustus 2019. Skills The Finals is een uniek en gratis toegankelijk beroepen-event. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakkampioenschappen strijden in vele verschillende beroepen om de beste van Nederland te worden.

HURDEGARYP - Het was zaterdagavond weer gezellig bij TSJILLU, de Jeugdsoos voor jeugd met een beperking in MFC IT Maskelyn. Elke maand weer een gezellige avond met spelletjes, chips, muziek, een (fris)drankje en een speciale activiteit. Deze keer was het ‘bouw een zo hoog mogelijke toren van saté stokjes en spekjes. Zeer fanatiek ging de jeugd bouwen, Guido en Leandra wonnen, en de eerste prijs was ….. al die heerlijke spekjes opeten. De ‘verliezers’ die allemaal tweede werden hadden overigens de zelfde prijs.
Lees meer...

HARKEMA - In delegaasje fan de fraksje en bestjoer FNP Achtkarspelen hat koartlyn op wurkbesite west by Bijkon stiel-en systeembou b.v. yn De Harkema. De FNP’ers waarden hertlik ûntfongen troch de algemien direkteur fan Bijkon dhr. Wiep v/d Bij. Under it genot fan in bakje kofje fertelde dhr. Wiep v/d Bij entûsjast oer de aktiviteiten fan syn bedriuw en hoe alles ûntstien is. Bijkon is in wichtich bedriuw foar De Harkema en dermei ek foar Achtkarspelen. Bijkon is troch de heit fan dhr. Wiep v/d Bij yn de winter fan 1962/1963 oprjochte.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Vorige jaar haalde de organisatie 20.000 euro op voor de PKN Surhuisterveen tijdens de bazaar in de Lantearne in Surhuisterveen. Gaan ze dit weekend (vrijdag/zaterdag) het weer halen? De voorzitter en pr commissie vertellen dat ze weer alles uit de kast halen om er weer een succes van te maken. Al ruim voor de klok van twee uur stonden er rijen mensen voor de hoofdingang van de Lantearne. Wanneer beheerder Andre Postma de deuren open doet is het een drukte van belang in het zalencentrum en graaien de mensen om hun heen om leuke spullen te kopen.
Lees meer...

Meer artikelen...