25
za, mei
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

TWIJZELERHEIDE - Noventa en Roobol hebben, als gezamenlijke basisschoolbestuurders, de gemeente Achtkarspelen laten weten dat zij voor beide basisscholen in Twijzelerheide een passende oplossing willen. De bestuurders willen de mogelijkheid onderzoeken of er voor De Reinbôge en it Twaspan een school onder één dak mogelijk is. Samengaan kan een stap zijn naar een samenwerkingsschool, maar is nu nog niet aan de orde.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Burgemeester Brouwer en de wethouders van de gemeente Achtkarspelen brachten een bezoek aan Thijs Zwart Evenementenservice te Surhuisterveen. Het bedrijf is gevestigd op het bedrijventerrein “Lauwerskwartier”. Thijs Zwart Evenementen-en tapservice b.v. bestaat inmiddels 12,5 jaar. Onlangs vierde men het jubileum. Het bedrijf in Surhuisterveen is tweeledig: er is de afdeling met verhuur van horecamaterialen én er zijn een aantal monteurs die het periodieke onderhoud aan tapinstallaties verzorgen.
Lees meer...

BURGUM - Het was Dineke Wagenaar (VVD) die in de raadsvergadering van de gemeente Tytsjerksteradiel een mooie variant op Shakespeare's beroemde uitspraak 'te be or not to be, that's the question' lanceerde toen het over het vervoer ging. Het was een van de weinige 'hoogtepunten' op deze donderdagavond die wel weer lang duurde, maar die weinig politiek vuurwerk opleverde, het was eigenlijk allemaal een beetje 'business as usual'. Maar 'jo bin der as jo binder net' was wel een verrijking.
Lees meer...

BUITENPOST - In Achtkarspelen gaan onderwijs, kinderopvang en politie nauw samenwerken bij het organiseren van snelle steun voor kinderen die thuis geweld meemaken. Dinsdag 21 mei tekenden politie, basisscholen, voortgezet onderwijs en kinderopvang in Achtkarspelen het samenwerkingsconvenant Handle with Care.
Lees meer...

BURGUM - Alle aanwezigen bij de opening van Fête de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen beloofden donderdagavond trouw aan het Nationaal Park en deden de belofte de verhalen over De Alde Feanen door te vertellen. Tijdens een ceremonie fungeerde Lutz Jacobi als buitenge-woon ambtenaar. ,,Steek allemaal twee vingers omhoog. Zeggen jullie allemaal volmondig ‘Ja’?” vroeg Jacobi, waarna alle aanwezigen ‘ja’ zeiden tegen de taak om als ambassadeur op te treden.
Lees meer...

BURGUM - Naast de nieuwbouw van 76 gasloze woningen in Burgum is WoonFriesland gestart met kwaliteitsverbetering en groot onderhoud van 45 eengezinswoningen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en toiletten. Ook neemt het sociaal verhuurbedrijf energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk is net gestart en duurt tot en met september 2019. De kosten van het groot onderhoud bedragen 1,3 miljoen. Lees verder in de bijlage.

BURGUM - Spetterende shows in fleurige voorjaarskleuren, muziek en het weer werkte geweldig mee. De terrasjes zaten vol. Kortom, het was één grote voorjaarsexplosie. Het Lifestyle Event afgelopen zaterdag in Burgum bracht veel bezoekers op de been.
Lees meer...

Meer artikelen...