13
ma, juli
1 Nieuwe art.
Advertentie:

HURDEGARYP. De voorbereidingen waren al een tijdje bezig maar vrijdag op zaterdagnacht begon het werk daadwerkelijk. Tussen Hurdegaryp en Buitenpost worden de spoorstaven en de bielzen vervangen. Ook wissels. perrons en beveiliging worden vervangen, aangepast en of in dienst gesteld. Zaterdag werd op het station in Hurdegaryp door Prorail begonnen met het schoonmaken van het ballastbed. Een indrukwekkende werktrein en veel werknemers maakten alles onder grote publieke belangstelling mogelijk. Er zal 24 uur per dag gewerkt worden.... tot het klaar is.
Lees meer...

BURGUM. Het heeft even geduurd, maar vrijdagmorgen om 10 uur is de dierenweide bij het prachtige Wetter en Willepark geopend door wethouder Willemsma. De eerste geiten werden losgelaten. Er liepen inmiddels al kippen, loopeenden en ganzen in de dierenweide.

ALDTSJERK. De lezing op 8 juli over oud Gytsjerker Rob Roukema (1950-2020) was volgeboekt. Op anderhalve meter afstand keken en luisterden oud-collega’s van de Friese Poort waarvoor Roukema een digitale foto-opleiding ontwikkelde, buren van zijn FOTO-MARO uit Gytsjerk, collega-(pers)-)fotografen, collega-kunstenaars, collega-acteurs en bewonderaars van zijn optredens (Il Capitano, TOTheater) of theatrale voordrachten (De raaf), collega-sporters en gasten van concerten en exposities in Galerie Bloemrijk Vertrouwen.
Lees meer...

BUITENPOST. Uitgerukt voor een woningbrand in Buitenpost. Ter plaatse bleek isolatiemateriaal in een kruipruime in brand te staan. Deze “pur” achtige isolatie reageert en is dus met water eigenlijk niet te blussen. Met de komst van brandweer Surhuisterveen was de opzet om de brand te isoleren en in te sluiten en zo het brandproces te stoppen.
Lees meer...

BURGUM. Veiligheidsregio Fryslân heeft een verbod ingesteld op het demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen. Maandag gebeurde dit al in Groningen en Drenthe. ,,De tijd van waarschuwen is voorbij.’’ Dat zegt Jeroen Gebben, burgemeester van Tytsjerksteradiel en plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân. Het verbod geldt voor de openbare weg en duurt eerst tot maandagochtend. Volgens de Friese veiligheidsregio is dit nodig omdat de afgelopen dagen demonstraties van groepen boeren leidden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

BURGUM. Donderdagavond kwam de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel bijeen voor een reguliere vergadering. Nou, in feite was het zowel donderdagmiddag als -avond, want de verwachting was dat het onderwerp met zich mee zou brengen dat het een lange bijeenkomst zou worden, té lang voor één avondsessie. En dus begon de beraadslaging al om 16 uur, was er een culinaire pauze en begon men om 19.30 opnieuw. Een 'dreech ferhaal', want het ging expliciet over een heikel onderwerp: geld.
Lees meer...

LEEUWARDEN. Vanaf 9 juli 2020 kunnen personen of organisaties zich aanmelden voor de provinciale prijs voor behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân. Een persoon of organisatie voordragen voor de prijs mag ook. De inschrijftermijn staat open tot 1 september 2020. De Anita Andriesenprijs wordt in het najaar van 2020 uitgereikt.
Lees meer...

BOELENSLAAN. Dinsdagmiddag 7 juli werd de nieuwe speeltuin in Boelenslaan feestelijk geopend door wethouder Max de Haan. Buurtbewoners, ondernemers en vooral de kinderen zelf hebben allemaal geld bij elkaar gebracht, zodat deze speeltuin gerealiseerd kon worden. Iedereen in Boelenslaan is dan ook heel erg trots op dit mooie resultaat. Met een poffertjeskraam, ijscokar en vooral lekker spelen op de diverse nieuwe speeltoestellen werd dit moment met elkaar gevierd.

Klik hier voor een filmpje van de opening.

Meer artikelen...

Advertentie