22
ma, okt
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - Een avond vol energie en mooie ballads waren de ingredienten voor een geslaagde avond in de Lantearne in Surhuisterveen.“I will sing for joy / No one can take your love away from me!” Dit wilde je niet missen. De tour die o,a in de Lantearne werd gehouden, aanbiddingsleider Hanne de Vries - bekend van Opwekking en de EO-Jongerendag - met zijn band door Nederland en België met de Not A Fairytale Tour. De band maakte nummers van Hanne’s nieuwste cd met gelijknamige titel afwisselen met bekende covers.
Lees meer...

BUITENPOST -  Speelgoedbank Op Stelten mag de komende jaren op haar nieuwe stek aan de Christinastraat blijven. Dat was reden om vrijdag de winkel, een half jaar na de verhuizing, officieel te laten openen. Wethouder Margreet Jonker verrichtte daartoe de openingshandeling. All Cars Service zorgde voor de 'stretched' limousine die de nodige aandacht trok. (@foto's: Hielke Boorsma)

HARKEMA - In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen biedt Plaatselijk Belang Harkema uw vereniging weer de mogelijkheid om een zakcentje bij te verdienen door het schoonmaken van Harkema. Er vinden 5 opruimrondes van zwerfafval per jaar plaats door 5 verschillende verenigingen. De maanden van de opruimrondes zijn, begin januari, mei, juli, september, november. De vereniging ontvangt een vergoeding van € 650 per opruimronde.
Lees meer...

BURGUM - Een van de meeste opmerkelijke onderdelen van de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond, was het statement dat CDA raadslid Sietsma maakte. Het was wat je zou kunnen noemen zijn maidenspeech, met andere woorden de eerste keer dat na zijn aantreden zo nadrukkelijk aan het woord kwam. Zijn verhaal, een soort verantwoording van zijn politiek-maatschappelijke standpunten, maakte indruk op de raad, Sietsema kreeg zelfs een klaterend applaus, tamelijk uniek.
Lees meer...

BURGUM - Saterdei hie Burgum by de Gouden Gurbe útrikking trije nominaasjes foar 'Elts foar himsels'. Ien foar de bêste foarmjouwing, bêste haadrol en bêste bijrol. 'Burgum' hat de Gurbe foar de bêste foarmjouwing won. Noch mear nijs want yn 2020 docht Theo Smedes de regy yn Burgum.

SCHUILENBURG - Het is een clubje van 40-plussers die van donderdag tot zondag de knoppen bedienen en worden er ouderwets de hits uit het Nederlandstalige genre gedraaid. Een bomvol cafe Lâns it Wetter bij Skûlenboarch. Zaterdagavond waren er live optredens van o.a. Trienus en Ludie, aan het einde van de avond kwam de zogenaamde headline, Belinda Kinnear.
Lees meer...

BURGUM. Al meerdere jaren zijn COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) en de Gemeente Tytsjerksteradiel bezig geweest met het ontwerp voor de herontwikkeling van het Asielzoekerscentrum in Burgum. Er liep momenteel een aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van permanente woningen, een andere infrastructuur en een hoofdingang op een andere plek. Diverse bewoners op het bedrijventerrein waren niet blij met de plek van de geplande hoofdingang van hun ‘buurman’ en gaven dat dan ook bij de gemeente aan.
Donderdagavond kwam een VVD-motie in stemming om de hoofdingang te handhaven op de huidige positie.
Een meerderheid van de gemeenteraad in Tytsjerksteradiel wenste dat de hoofdingang van het AZC in Burgum op de huidige plek blijft. De PvdA, GrienLinks, VVD en FNP stemden voor. Het CDA en ChristenUnie waren tegen.

Meer artikelen...