08
zo, dec
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

EASTERMAR - Een automobilist is zaterdagavond bij Eastermar op de Sumarderwei naast de weg beland en tegen een boom tot stilstand gekomen. De auto nam een paar verkeersborden die langs de weg stonden mee. De automobilist raakte niet gewond, zijn auto is afgevoerd door een berger.
Lees meer...

JISTRUM - In Jistrum op de Kooiweg is zaterdagmiddag een auto tegen een boom gebotst, over de weg geschoten en tussen de bomen door in de sloot beland. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse, er werd alleen gebruik gemaakt van politie en ambulance. De bestuurder is in de ambulance behandelt.
Lees meer...

TWIJZEL - Op 5 dec om 15.15 uur ontstaat een ruzie in Leeuwarden. Een autobestuurder rijdt vervolgens over het fietspad en rijdt uiteindelijk tegen een andere auto. Hierna rijdt hij door. Na verspreiding van kenteken en signalement treft de politie het voertuig en de bestuurder aan in Twijzel. De 28-jarige man uit Wolvega is aangehouden. Uit de speekseltest blijkt dat hij onder invloed van THC was. De auto is in beslag genomen. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen.

LEEUWARDEN - Een man uit Burgum (35) en een man uit Leeuwarden (34) zijn vrijdag op basis van camerabeelden door politierechter Gustaaf Wijnands veroordeeld tot 5 maanden cel voor een inbraak aan de Vincent van Goghstraat in Leeuwarden in de nacht van 1 op 2 juli.
Lees meer...

STROOBOS - Er was al veel sinterklaaspret in Gerkesklooster-Stroobos. Op woensdag 4 december mochten de kinderen uit het tweelingdorp hun gezette schoentjes weer halen. De Fruitschuurpiet had de schoentjes gevuld met een leuk cadeautje. Daarnaast was er de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd. Er waren tientallen kleurplaten ingeleverd en in verschillende categorieėn zijn leuke prijzen uitgereikt.

RYPTSJERK -  Tot hun grote verrassing kregen zij de door hun bestelde oranjekoek van de bakker kado! Want op Sinterklaasdag was het feest in Ryptsjerk bij het echtpaar Hermanus Petrus en Geertje Caro-Akkerman. Zij gaven elkaar precies 60 jaar geleden het ja-woord in Leeuwarden, waar beiden geboren en getogen zijn. Burgemeester Jeroen Gebben bracht het echtpaar een bezoek, en overhandigde een ingelijste kopie van hun trouwakte. Wat goed van pas kwam, want het trouwboekje van het echtpaar is op dit moment even onvindbaar.
Lees meer...

Meer artikelen...