20
ma, aug
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

TYTSJERK - Imaginarium, een beetje vreemd maar erg lekker, zou een mooie samenvatting kunnen zijn van dit festival in het bos van Ypey in Tytsjerk. Ruim 2500 bezoekers passeerden de kassa’s tussen vrijdagavond en zondagmiddag. De bezoekers zagen prachtig verklede personen in de meest mooie outfits. Alles rond de sfeer van vele, vele jaren terug. Foodtrucks, kraampjes, live muziek op meerdere podia. Een prachtig evenement in een bos waar iedereen zich zelf mocht zijn, hoe dan ook ver- of gekleed.
Lees meer...

WYNS - Het hele weekend kon je de reuzen van Reuzen van Royal de Luxe tegenkomen in Leeuwarden, een hele happening. Maar wat niet veel mensen wisten dat het hele gezelschap op boten vanuit Leeuwarden door Wyns vaarden om door te varen naar Bartlehiem, waar de hond, het meisje en de duiker de werf op zouden gaan. Daar vandaan zou de terugreis naar Frankrijk beginnen. Ook bij Wyns stond veel publiek.
Lees meer...

HARKEMA - Het is al weer een vaste traditie dat de landgeitenkeuring gehouden wordt bij de Spitkeet in Harkema. De zaterdag begon rustig, maar later werd het drukker. Vooraf werden de geiten gecontroleerd door de veearts van Tuskendiken. Na verhoor werd dit bijna kosteloos gedaan en is dit een mooie opsteker voor de geitenhouders die op het park aanwezig waren. De veearts controleerde op CU-koorts en of er nog zieke dieren bij waren. Dit is een standaard procedure tijdens de keuring.
Lees meer...

BUITENPOST - Woensdag werden de Wâldgieltsjes, een oud streek Aardappelras uit De Wâlden, uit een perceel zandgrond aan de Dokkumerloane te  Wâlterwâld geoogst.  De oogst valt tegen als gevolg  van de droogte van de afgelopen jaar, maar toch hebben Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen, Wâldgieltsjeteler Japik Wilman uit Engwierum en Streekmerk Wâldpyk uit Buitenpost besloten om de nieuwe oogst van het dit jaar wel zeer exclusieve product niet zo maar voorbij te laten gaan.
Lees meer...

BURGUM - Afgelopen weekend was de Markt van Burgum bedolven onder een laag zand. De perfecte ambiance voor Burgum Beach, het eerste beachtennis- en volleybaltoernooi, georganiseerd door Burgum Events, TV de Leechkamp en de Burgumer Aktiviteiten Kommisje. Op vrijdag startte het beachtennistoernooi en op zaterdag was het beachvolleybal. De vrijdagavond was niet hele druk, wel gezellig, maar de zaterdag was het druk , ondanks alle activiteiten in de omgeving.
Lees meer...

EASTERMAR - Op zaterdag 25 augustus stellen twee leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) hun boerderij open tijdens het bramenfestijn Brommels! Op de boerderijen in Veenklooster en maatschap Boersma-Havinga in Eastermar zijn tal van activiteiten. Bovendien mag iedereen er het land in om bramen te plukken. NFW-vrijwilligers verwelkomen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur. In Eastermar gaat ook een gids met geïnteresseerden de natuur in, kunnen kinderen een boerderijdiploma halen en luisteren naar verhalen.

BURGUM - De overwinning die schipper Sytze Brouwer van Heerenveen dinsdagmiddag behaalde op de Hegemer Mar bij Woudsend,  schudde het algemene klassement danig door elkaar. En dat betekent dat het steeds spannender wordt met nu nog drie duels te varen, twee op de Lemster Baai en de finale op het Snekermeer bij Sneek. Er valt nu nog geen peil op te trekken, omdat er eigenlijk maar één skûtsje stabiel zeilt zonder echte dieptepunten. En dat is Earnewâld.
Lees meer...

Meer artikelen...