25
vr, mei
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Tytsjerksteradiel heeft nog geen nieuw college, de huidige wethouders zijn demissionair, maar dat betekent niet dat de gemeentelijke politiek nu helemaal stilligt. En dus was er donderdagavond gewoon een reguliere raadsvergadering waarin zoals gebruikelijk een breed scala aan onderwerpen voorbij kwam. Van een brug-met-gebreken, falende communicatie, overlast in Hurdegaryp, uitgezette asielzoekers, tot dreigende bodemdaling. Genoeg om een avond te vullen, hetgeen geschiedde.
Lees meer...

BURGUM - Wethouder Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel heeft donderdag 24 mei de pedagogisch medewerkers van Kinderwoud in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens zijn bezoek aan kinderopvanglocatie De Bistebus in Burgum. ‘De medewerkers zetten zich hier dagelijks in voor het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de kinderen van 0-12 jaar’, aldus Fokkema. ‘Dat waarderen wij als gemeente enorm en sluit goed aan op ons beleid om kinderen op een gezond gewicht te krijgen.’
Lees meer...

GERKESKLOOSTER - De deuren van de voormalige pand van basisschool in Gerkesklooster stonden 12 mei wijd open om de inwoners van het tweelingdorp te laten zien wat er allemaal in het nieuwe Generatiehuis is gebeurd en nog gaat gebeuren. De open dag werd druk bezocht door jong en oud.Vrijwilligers runnen het Generatiehuis al geruime tijd. Het concept is gebaseerd op het idee dat er een gezamenlijke ontmoetingsplaats is voor alle generaties van het dorp en waar de initiatiefnemers op den duur ook zorg willen bieden aan ouderen.
Lees meer...

BURGUM - Dit schooljaar gaven De Marko's uit Burgum een serie gastlessen op OBS 't Partoer in Burgum. Leerlingen van de midden- en bovenbouw maakten kennis met drummen, Color Guard en twirling. Met veel plezier en enthousiasme werden de lessen gegeven door de instructie van De Marko's. Ook volgend schooljaar gaan De Marko's verder met dit project. Hiervoor in de Burgumer muziekvereniging op zoek naar enthousiaste scholen waar we dit project kunnen uitvoeren. Heeft u interesse? Bel voor de mogelijkheden met voorzitter Freerk de Hoop op 06-41060676.

TWIJZELERHEIDE - Verscholen in de natuur/bossen bij Jaap Meens werd woensdag 23 mei de opening gehouden van het Heidefeest in Twijzelerheide. Een schitterende setting aan de oude Pingo die tegenwoordig functioneert als visvijver. Met muziek en gezang werd het een schitterende avond er was  dan ook een mooie opkomst  deze avond. De avond werd dan ook opgefleurd met de dame met de theezakjes in haar haren de Groningse komiek.
Lees meer...

Donderdag:
Wordt het een vrij zonnige dag met wel wolkenvelden, later op de dag lijkt het geheel bewolkt te worden. Het wordt zomers warm (25 graden)
Vrijdag:
Begint lokaal met een bui. In de middag wisselend bewolkt en loopt het kwik op naar 25 graden.
In het weekend:
Wordt het zeer zonnig en af en toe drijven er wat wolkenvelden over. De temperatuur loopt op naar 25 tot 27 graden
Na het weekend:
Blijft het tot woensdag waarschijnlijk zonnig en zomers warm dinsdag wordt het warme weer mogelijk afgesloten met zware onweersbuien.

Weeramateur:
Niels de Bruin

BURGUM - Leef je uit tijdens de SWIM en FUN week van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni in het openluchtzwembad in Gytsjerk. Tijdens die week organiseert de gemeentelijke sportstimulering ‘High Five’ tussen 14.30 en 16.00 uur leuke sport en spel activiteiten.
Lees meer...

Meer artikelen...