18
ma, juni
10 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BUITENPOST - Woensdag was een spannende dag voor de vierde klas leerlingen van Nordwin College, de uitslag van de examens werd bekend gemaakt. De geslaagde leerlingen zijn vereerd met een bezoekje van een docent van Nordwin College, ze kregen een Nordwin geslaagd vlag, een roos, en hun cijferlijst overhandigd. Van de 102 leerlingen die examen gedaan hebben, zijn 96 leerlingen in één keer geslaagd. Zes leerlingen hebben nog een herkansing, daar kunnen ze nog een paar dagen hard voor leren en dan staan de herkansingen volgende week gepland.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Een mooie ambiance met goede muziek dat waren de ingredienten voor een geslaagde Surventobrass in de Flambou in Surhuisterveen. Met diverse brassbands uit o.a de regio werd het publiek getrakteerd op spektakel met ook weer een mooie show. Vrijdagavond mocht de jeugd al een voorproefje geven. Deze avond was Omrop Fryslan er ook en kon er geluisterd worden via de hun app.
Lees meer...

BURGUM - Vrijdagavond stond de slotavond van de avondvierdaagse in Burgum op het programma. Net als vorig jaar verzamelden de wandelaars zich dit jaar weer bij Zorgcentrum Berchhiem. Hier werden ze begroet door Drumband de Marko's, twirlinggroepen en de Color Guardgroep. Nadat de meer dan 500 wandelaars zich verzameld hadden, trok de vrolijke stoet door Burgum. Het publiek stond rijen dik in het centrum de wandelaars toe te juichen. Bij Glinstra State kregen de wandelaars hun welverdiende medaille.

BURGUM - Het was echt druk, je kon over de koppen lopen, aldus fotograaf Auke-Jan. De Swingnacht zaterdagavond in Burgum trok heel veel publiek. Jong en oud. In alle horecagelegenheden speelden bandjes of solisten. Het was een groot feest. "Ik had wel gehoopt op drukte....", aldus een van de mede organisatoren Luc Tuinstra, die een brede glimlach op z'n gezicht had. Ook Jaap Melessen leek tevreden te zijn. Komt er volgend jaar een vervolg? Dat kan toch bijna niet anders na zo'n dag.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - De jeugd is de toekomst voor de brassbandwereld en dat kan je dan ook goed merken want er werd niks bespaard om goed voor de dag te komen: goede muzikale klanken en een mooie show waren de ingrediënten voor een schitterende avond in de Flambou in Surhuisterveen. Diverse jeugdbrassbands traden op en werd er gestreden. Er konden dan ook mooie prijzen worden gewonnen.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdagavond is een man met zijn scooter in de middenberm van de Centrale As tussen Burgum en Sumar gevonden. De man bleek zwaargewond te zijn. Hoe de man daar terecht is gekomen is nog niet bekend, maar volgens omstanders lag de scooter er in de nacht van vrijdag op zaterdag ook al. De weg werd door de politie afgesloten zodat de opgeroepen traumahelikopter daar kon landen. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Lees meer...

Meer artikelen...