Volg ons:       Nu live:

HURDEGARYP. In een balorige bui schreef de Hurdegaryper Teake Zijlstra bij een bakje koffie even wat op en stuurde zijn tekst CO2 IN 'T CAFÉ n.a.v. de oproep in de LC naar de krant.
"Ik was 't eigenlijk alweer wat vergeten..."aldus Teake Zijlstra.
Met zijn tekst komen we helemaal in de carnavalssfeer.

BURGUM - 130 Enthousiaste bingospelers kwamen vrijdagavond naar de door De Marko's georganiseerde bingo in Glinstra State Burgum. In tien rondes gingen meer dan 40 prijzen, die door diverse sponsoren beschikbaar waren gesteld, naar gelukkige prijswinnaars. Ook was er een pauzeronde met mooie prijzen en cadeaubonnen. Rond de klok van 23 uur rolde het laatste balletje uit de molen. Prijswinnaars en spelers met minder geluk togen na een gezellige avond weer huiswaarts.

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 7 maart (aanvang 13.00 uur) strijden in De Lantearne in Surhuisterveen tien koren uit Noord-Nederland om de titel ‘Beste Koor van Noord-Nederland 2020’. De competitie vormt tevens de opmaat voor de NKF Finale in Utrecht, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel ‘Koor van Het Jaar 2020’.

HURDEGARYP - Georganiseerd door Frans Hammer namens IVN De Wâlden, Fûgelwacht Hurdegaryp en It Maskelijn Atelier hebben donderdagmiddag 12 kinderen een vogelhuisje gemaakt. Na een introductie van welke vogelsoorten er waren werd uiteindelijk het huisje gemaakt. Het hout voor het huisje was erg mooi voorbereid en dus ook voor de kinderen eenvoudig te maken. Er waren voldoende vrijwilligers om daar waar nodig te helpen. 12 nieuwe nestkastjes, de woningnood onder de vogels is weer iets opgelost !
Lees meer...

BURGUM - De première van Schindlers List van Iepenloftspul Burgum is uitverkocht! Meer dan de helft van alle toegangskaarten zijn inmiddels verkocht. Ondertussen wordt er op alle fronten hard aan deze produktie gewerkt. De medewerkers van de kleding, decorbouw en rekwisieten maken overuren. Vanzelfsprekend zijn de regisseur en de spelers volop aan het oefenen.
Lees meer...

BURGUM/DE WESTEREEN - De lokale omroepen RTV NOF (Dantumadiel en Noardeast Fryslân) en RTV Kanaal30 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) menen dat een algehele fusie in 2020 de enige manier is om op korte termijn het belangrijkste gemeenschappelijke doel te bereiken: het bieden van een lokaal toereikend media aanbod (LTMA) voor heel Noordoost Fryslân.
De omroepen hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de invulling van de fusie en de organisatie die daarna tot stand komt. Door deze fusie zullen de organisaties geheel in elkaar overvloeien en onder één gezamenlijk bestuur opereren. In de praktijk betekent dit in ieder geval dat beide studio’s (in Burgum en de Westereen) operationeel blijven en de vele vrijwilligers in hun eigen directe omgeving werkzaam (kunnen) blijven. Zorgvuldigheid staat daarbij voorop. Verdere details zullen in de loop van het proces duidelijk worden.
Lees meer...

TWIJZEL - Op donderdag 20 februari 2020 heeft de politie een melding ontvangen van een gestolen voertuig. Het voertuig is afgelopen nacht omstreeks 04.40 uur weggenomen vanaf het Wyldpaed West te Twijzelerheide. Er is inmiddels aangifte gedaan en wij zijn daarom is de politie samen met de eigenaar op zoek naar zijn auto. Het betreft hier een zilvergrijze Volkswagen Golf van het eerste type en voorzien van het kenteken 17-HFS-1. Op de foto de weggenomen auto.
Heeft u informatie over deze auto, bel dan bij heterdaad met 112 en anders met 0900-8844. 

TWIJZELERHEIDE - De politie kreeg donderdag een melding van een gestolen Volkswagen Golf in Twijzelerheide, deze is inmiddels weer terecht, maar er is een fiets achtergebleven op de locatie. De kans is groot dat deze fiets van diefstal afkomstig is en daarom is de politie op zoek naar de eigenaar van de fiets. Het gaat hier om een damesfiets van het merk Spirit en deze is voorzien van een rekje op het stuur. Bent u, of kent u de eigenaar van de fiets? Laat het de politie weten.

BURGUM - Op meerdere plekken of musea zijn activiteiten als genoemd in de titel. Zo ook in het Observeum / sterrenwacht in Burgum. Met de kleinkinderen mochten pake en beppe genieten van het thema ‘water’. Zo kon je een bootje maken, een raket op waterkracht lanceren maar ook knopen leren om een boot aan te leggen. Ook verhalen prachtig verteld over de onderwerpen in het Observeum waren te beluisteren. Pake en beppe zijn t/m zondag tussen 13 en 17 uur welkom, maar neem zeker de kleinkinderen mee !
Lees meer...

BURGUM -  In 2021 gaat de opvangcapaciteit van het Asielzoekerscentrum in Burgum omhoog van 450 naar 593. Er zijn meer plaatsen beschikbaar door de nieuwbouw en uitbreiding. Op grond van het 'Faciliteitenbesluit opvangcentra' krijgt gemeente Tytsjerksteradiel meer geld. Er zijn afspraken gemaakt over verbeterde communicatie met omwonenden die vragen of klachten hebben. Dit is vastgelegd in een nieuwe bestuursovereenkomst van het COA. Deze week is de gemeenteraad geïnformeerd over de afspraken.

Meer artikelen...

Advertentie