12
wo, dec
8 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BUITENPOST - High Five, het sportstimuleringsprogramma van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, is op zoek naar sportaanbieders die basisschoolleerlingen kennis wil laten maken met sport. Vorig schooljaar maakten honderden basisschoolleerlingen kennis met een sport naar keuze in het kader van het project ‘Kies voor Hart en Sport’. Het project is gericht op het stimuleren van deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten door kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8).
Lees meer...

BUITENPOST - Hoewel het aan het begin van de middag hondeweer was, bleken de weergoden de Buitenposter Kerstmarkt goedgunstig. De harde wind en vele regen maakten later op de dag plaats voor een stevige bries en een enkel buitje. Desondanks kon door de harde wind de muziektent niet worden opgezet en werd ze naar de oude Aldi-winkel verplaatst. Het bleek dat het publiek zich niet door de enigzins onstuimige omstandigheden af had laten schrikken. Het werd weer gezellig druk in het centrum van ons dorp. Opnieuw succes voor deze fijne traditie.
Lees meer...

TWIZEL - Het was wat kleiner dan de vorige jaren, maar niet minder gezellig. De kerstmarkt van Twijzel,  die afgelopen weekend werd gehouden met veel leuke Kerstdingen. Maar ook de laatste hippe mode en natuurlijk was het weer even gezellig met live muziek. Het weer was niet echt mooi, toch kwamen er deze dagen veel mensen op de markt af.
Lees meer...

HURDEGARYP - Wereld Lichtjesdag 2018 op zondag 9 december, deze jaargang alweer voor de 6e keer in De Hofkerk. Georganiseerd door Jolanda Oostra namens O.O.K en Els Breimer namens Fines Uitvaartzorg was het weer zeer liefdevol en indrukwekkend. Erg mooie muziek van Anna Bos, Tialda Zwart en Jolynca Bouma met op de piano Douwe Bakker. Ook een scene uit een toneelvoorstelling door De Dansdivisie. Tijdens het noemen van de namen van de overleden kinderen muziek uit klank schalen. Een erg indrukwekkende maar zeer liefdevolle bijeenkomst.
Lees meer...

BOELENSLAAN - Gerben Land van B&B en theeschenkerij 't Landschap in Boelenslaan heeft met een team van chefs zilver gewonnen tijdens de Culinary World Cup in Luxemburg. Met vijf andere koks uit het tienkoppige Culinary Team The Netherlands zorgde Land voor het dessert in de warme klasse.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Het Westerlauwers mannenkoor heeft afgelopen zondagmiddag haar jaarlijkse adventsconcert weer gehouden in de Flambou te Surhuisterveen. De tot de laatste stoel bezette zaal kreeg weer een geweldig repertoire te beluisteren van dit ruim 100 man tellend koor.
Lees meer...

BURGUM - De bekende en uit Friesland afkomstige band De Kast gaat het land door met Kerst met de Kast. De premiere was vrijdagavond voor de Pleats in Burgum. Afgeladen vol en dus uitverkocht was de grote zaal. De band speelde heel veel oude nummer die natuurlijk door iedereen werd meegezongen. Als special quest was Janneke Brakels. Het was een geweldige avond. Na afloop van de voorstelling kwamen de mannen van De Kast de zaal in voor een signeersessie en natuurlijk voor de nodige foto's.
Lees meer...

Meer artikelen...