18
ma, juni
10 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
Grootte
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
BUITENPOST - Gemeente Achtkarspelen is bezig met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Lauwerskwartier. Het gaat om een uitbreiding van ca. 4 hectare aan de zuidwest kant van het Lauwerskwartier, richting de Warreboslaan.


Inschrijven
De gemeente wil graag die bedrijven die interesse hebben in een kavel de mogelijkheid bieden om zich nu alvast in te schrijven, om duidelijkheid te geven dat er plaats voor hen is als de procedure is afgerond. Op de website van de gemeente is informatie te vinden over de kavels, de uitgifte criteria en de toewijzingsprocedure. Hier is ook het aanmeldformulier te vinden. De start van de uitgifteprocedure is op 26 februari 2018.
 
Uitgifteprocedure
Bedrijven uit Surhuisterveen hebben voorrang bij het intekenen op een kavel. In een periode van twee week worden alle aanvragen uit Surhuisterveen verzameld en wordt bekeken voor welke kavels er interesse is. Daarna staat de inschrijving open voor iedereen. Per dag wordt gekeken welke aanvragen er binnen zijn gekomen en of deze gehonoreerd kunnen worden. De uitgifteprijs is € 50,00 excl. BTW.
De feitelijke kaveluitgifte zal starten als de gehele bestemmingsplanprocedure is doorlopen. Wanneer dit zal zijn, is vooral afhankelijk van eventuele zienswijzen en bezwaren.
 
Interesse en vragen
Heeft u interesse in een kavel op het Lauwerskwartier? U kunt zich vanaf 26 februari (bedrijven uit Surhuisterveen) en 12 maart (overige bedrijven) inschrijven. Dit kan via de website van de gemeente www.achtkarspelen.nl/lauwerskwartier. Hier vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en de procedure.