25
di, juni
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
AUGUSTINUSGA - Het is precies 250 jaar geleden dat kunstschilder Willem Bartel van der Kooi geboren werd in Augustinusga. In kultureel Haaddoarp Stynsgea staan rondom deze bijzondere persoon de komende weken de expositie en het theaterspektakel op het programma. Iets dat je niet mag missen, aldus Henk Laanstra een van de initiatiefnemers. Hij vervolgt: ‘De expositie van de werken van Willem Bartel in de Augustinikerk maakt onderdeel uit van de week van de keunstkrite.


Op vrijdag 25 mei, vanaf 13.00 uur, en zaterdag 26 mei is de expositie geopend tot 18.00 uur. Rondom de meer dan 10 tentoongestelde werken van Willem Bartel zal uitleg gegeven worden. We sluiten zo ook aan bij het thema van de keunstkrite ‘fertel, fertel’’.

Anja Klok vult aan: ‘in het weekend van 8 en 9 juni zal het theaterspektakel “Werom hjit Willem Bartel “van der Kooi” opgevoerd worden. Meer dan 80 spelers en deelnemers zullen aan dit schouwspel deelnemen dat word opgevoerd op drie locaties in het dorp. In deze unieke voorstelling wordt het leven van Willem Bartel van der Kooi vertolkt. Wil je weten waarom Willem Bartel ‘Van der Kooi’ heet, dan moet je naar dit theaterspektakel komen kijken, zo besluit Anja. Kaarten zijn nog verkrijgbaar en zijn te bestellen door een whatsapp/sms te sturen naar telefoonnummer: 06- 175 15 473. Ook kan vanaf woensdag 23 mei in het oude postkantoor, Geawei 1, in Augustinusga kaarten gekocht worden. Deze wordt speciaal voor deze gelegenheid weer geopend, nadat de deuren 13 jaar gesloten zijn geweest. De laatste postkantoorhoudster mevrouw A. Nicolai zal samen met stagiaires van het Lauwerscollege waaronder een kleindochter plaatsnemen achter het nog intact zijnde loket. Kortom oude tijden herleven in Kultureel Haaddoarp Stynsgea.