20
wo, feb
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
TYTSJERK - Aanstaande zaterdag en zondag,14 en 15 juli, is in Park Vijversburg, beter bekend als het bos van Ypey in Tytsjerk de grootste gehaakte deken ter wereld te zien. In het deel van het bos waar ook het ooievaars nest staat zal de deken met een oppervlakte van 5 voetbalvelden groot te zien zijn. Rond de 10.000 dekens van 140 bij 200 centimeter zullen die 2 dagen daar te zien zijn, uiteraard als één grote deken. Meer dan 375 man-jaren (vrouw-jaren) werk was er nodig om al die dekens te haken.


Wereldwijd en zeker in heel Nederland worden al gedurende vele, vele maanden dekens van 1,4 bij 2 meter gehaakt die weer worden samengevoegd tot één grote deken.Op zaterdag 14 en zondag 15 juli zullen al deze dekens als één geheel te zien zijn. Op zaterdag tussen 10 en 21 uur en op zondag tussen 10 en 17.00 uur.Een tijdje terug was ik al bij een aantal hakende dames op bezoek en toen was de deken nog niet helemaal gehaakt maar omdat er in Nederland en zelfs in het (verre) buitenland dekens gehaakt worden is alles in dit weekend klaar en liggen ze keurig uitgestald om te bekijken.

Prachtige thema dekens zijn er ook gemaakt, tekeningen van de beroemde tekenaar / kunstenaar Escher zijn zelfs na-gehaakt. Maar ook heel eenvoudige en ‘rustiger’ modellen.Op de facebook pagina ‘De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’ staan heel veel foto’s van de gemaakte dekens maar ze zelf live komen bekijken is natuurlijk veel mooier

Park Vijversburg is deze 2 dagen gratis toegankelijk en woont u in de buurt ? kom dan op de fiets omdat de organisatie erg veel bezoekers verwacht.

Jan Kamminga