06
ma, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Dit jaar is de Week van de Opvoeding van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober. De week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. In Tytsjerksteradiel worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema. Alle activiteiten die georganiseerd worden in de Week van de Opvoeding zijn gratis toegankelijk.


Opvoedparty’s
In de week van de opvoeding organiseert KEaRN in samenwerking met de GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg en het Jeugdteam twee Opvoedparty’s in de gemeente. Het thema van deze Opvoedparty’s is SAMENspel; het spel om de juiste balans te vinden tussen de digitale ontwikkelingen en de aandacht voor elkaar. Door met andere opvoeders in gesprek te gaan, krijgt u nieuwe inzichten, antwoorden op lastige vragen, nieuwe inspiratie of ziet u juist de herkenning bij andere ouders.
 
Op woensdag 3 oktober is de Opvoedparty in Glinstra State in Burgum. Deze Opvoed Party richt zich op kinderen van groep 1 t/m 4. Op donderdag 4 oktober is de Opvoedparty in Hurdegaryp, locatie It Maskelyn. Deze Opvoed Party richt zich op kinderen van groep 5 t/m 8. Beide Opvoed Party’s beginnen om 19.30 uur. Opgeven of meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ouder en Kind sporten
Ook voor kinderen van het basisonderwijs en hun ouders wordt een sportieve activiteit georganiseerd. Woensdag 3 oktober van 8.30 tot 14.00 uur kunt u samen met uw kind deelnemen aan sport en spel activiteiten in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk. Opgave voor deze activiteit gaat via de basisscholen.
 
Stichting Leergeld
Wil u kind graag sporten maar kunt u bijvoorbeeld de contributie of sportkleding niet betalen? Stichting Leergeld kan u helpen. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die binnen- en buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen. Meer informatie is te vinden op www.leergeld.nl
 
Voor meer informatie over de Week van de Opvoeding kunt u kijken op www.cjgachtkarspelen-tytsjerksteradiel.nl.
Advertentie