24
wo, apr
8 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig daar staat VAKwerk Burgum voor. Zaterdagmiddag werd de nieuwe expositie geopend en die was zeer Verrassend, echt mooi Ambachtelijk en ook nu weer prachtig Kunstzinnig. Deze opening was erg druk, bijna 100 personen kwamen naar al het moois en zeer diverse werk van de 11 kunstenaars kijken. VAKwerk is op vrijdag en zaterdag geopend van 11 tot 17 uur en op woensdag en de eerste zondag van de maand tussen 13 en 17 uur, VAKwerk Burgum vindt u aan de Tsjibbe Geartsstrjitte.


De 3 organiserende dames achter VAKwerk in Burgum zijn Joke Ket, Hanneke Brugman en Tineke Brugman en hebben samen met een aantal ‘hulpjes’ er weer een prachtig geheel van gemaakt. Tijdens deze expositie laten 11 kunstenaars hun werk zien. De 3 organiserende dames achter VAKwerk in Burgum zijn Joke Ket, Hanneke Brugman en Tineke Brugman en hebben samen met een aantal ‘hulpjes’ er weer een prachtig geheel van gemaakt. Tijdens deze expositie laten 11 kunstenaars hun werk zien. En deze keer opvallend veel kleurrijk werk. Ook weer zeer divers werk, glas, schilderijen, porselein echt allemaal met heel veel variatie.  Zonder dat er een thema aan deze expositie hangt opvallend veel natuurlijk werk, denk dan aan geschilderde dieren, dieren van porselein en van het Wad. Ook levensechte personen zijn te zien.

Ook was het deze keer erg druk, bijna 100 personen, nog nooit waren er zoveel,  kwamen langs en zagen al dat moois. Wat ze ook zagen én hoorden was -voor de eerste keer- live muziek tijdens deze opening. Muziek van Gerard & compagnie. Eén van de kunstenaars had ‘zijn’ akoestisch spelende Amerikaanse folkmusik band mee genomen. Een erg mooie aanvulling bij deze opening.

VAKwerk vult leegstaande panden en dit pand aan de Tsjibbe Geartstrjitte is al een tijdje, met een korte ‘pauze’ in gebruik. De drie organiserende dames én de kunstenaars weten dat als er weer een huurder of koper voor het pand komt dat ze er weer uit moeten. Maar nu VAKwerk er in zit ‘word de stoep geveegd en de ramen worden gewassen’ Ook is er nu geen verpaupering, het blijft netjes in de straat.  

VAKwerk Burgum, het bezoeken meer dan waard. Zeker omdat er tijdens de openingsuren kunstenaars aanwezig zijn om over hun eigen werk te vertellen maar ook zeker over de andere werken kunnen ze u iets vertellen  

Jan Kamminga