25
za, mei
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
HURDEGARYP - Sinterklaas heeft het druk, zeker in Hurdegaryp. Vrijdagmiddag bezocht hij in Nieuw Perspectief het Sociaal eetcafé waar ruim 75 personen een heerlijk diner geserveerd kregen.Toen Sinterklaas arriveerde speelden de heren Bert en Thijs het mooie ‘Zie ginds komt de stoomboot’ een favoriet liedje van Sinterklaas, zeker in Hurdegaryp. Alle bezoekers zongen mee. Jolanda Oostra en Yolanda Ulfman nodigden Sinterklaas uit om mee te eten. De zwarte Pieten wilden graag, Sinterklaas moest helaas weer verder, de Pieten bleven wel.


Spontane bezoekjes en klusjes voor Kanaal30 zijn eigenlijk altijd leuk. Zo ook voor deze vrijdagmiddag. Ik werd uitgenodigd om even bij het Sociaal eetcafé te komen. Ik was er al eerder geweest en eigenlijk altijd zit het vol en eten de gasten ‘voor weinig’ een heerlijke maaltijd. Elke keer natuurlijk iets anders.

Deze vrijdagmiddag was bijzonder, Sinterklaas zou langs komen met maar liefst 5 Zwarte Pieten. Deze keer ook bijzonder omdat de heren Thijs en Bert er waren met Thijs op drums en Bert op de piano speelden ze heerlijk rustige muziek. Zelfs aan de tafel dicht bij kon je gewoon met elkaar praten.     
Deze keer was ik ruim op tijd en Sinterklaas arriveerde kort na mijn aankomst. In een eerder verslag schreef ik het ook al maar Sinterklaas heeft in Hurdegaryp een echt favoriet liedje, hij vraagt het elke keer weer. ‘Mag ‘Zie ginds komt de stoomboot’ weer gezongen worden ?’ Yolanda Oostra wist daarvan en Thijs en Bert speelden het toen Sinterklaas net binnen was en alle bezoekers zongen het uit volle borst mee. Sinterklaas vond het prachtig.Na nog een paar liedjes ging Sinterklaas een rondje door de prachtig tot restaurant omgetoverde hal van Nieuw Perspectief lopen. Handje hier, handje daar, de bezoekers vonden het maar wat mooi.

Jolanda en Yolanda nodigden Sinterklaas uit om even te blijven en mee te eten, maar wat graag nam hij die uitnodiging aan. De Zwarte Pieten hadden er ook wel oren naar en zaten vlug aan een voor hun gereserveerde tafel. Helaas kreeg de ook aanwezige Hoofd Piet een alarmerend telefoontje. In het Hurdegaryper pakjes centrum was paniek uitgebroken en niets werkte meer. Sinterklaas moest nog voor het eten weg om in het pakjes centrum de problemen op te lossen. De 5 Pieten bleven wel en aten mee.

De grote groep vrijwilligers die er elke keer weer zijn begonnen de soep te serveren aan de gasten en die soep smaakte heerlijk. Ondertussen stond het buffet klaar en kon ook de hoofdmaaltijd gegeten worden. Het ‘heerlijk avondje’ was gekomen. Heerlijk was in ieder geval het eten.Zelf moest ik ook weer weg en heb Sinterklaas niet meer gezien. Nu maar hopen dat de Pieten een ‘doggy-bag’ mee gekregen hebben zodat Sinterklaas even later nog kon eten. Het zal toch wel ………..Prikt hij zijn vorkje toch nog even mee !!

Jan Kamminga