25
za, mei
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
KOOTSTERTILLE - De kinderen van basisschool GBS De Oranje Nassau uit Kootstertille hebben in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show gewonnen. De jury, componist en pianist Wibi Soerjadi, gaf de kinderen van De Oranje Nassau de meeste punten voor de muziekvideo die de kinderen samen met YouTuber Quinsding hadden gemaakt. Ook scoorden de kinderen uit Kootstertille de meeste punten bij de spellen in de muzikale scholenstrijd. Zij mogen dus optreden in de grootste schoolband van Nederland, voor Koningin Máxima.


In Lang Leve de Muziek Show van AVROTROS, gepresenteerd door Buddy Vedder, vormt muziek de rode draad. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van bekende YouTubers. Deze uitzending waren dat Quinty (Quinsding) en Rutger Vink. De winnende klassen vormen na twaalf uitzendingen de grootste schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, een van de aanwezige gasten. Het Kerst Muziekgala wordt op 26 december uitgezonden op NPO 1. 

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. AVROTROS wil de muziekbeleving onder kinderen stimuleren en hen aanzetten tot het maken van muziek. Dit doet de omroep onder andere met programma’s als het Junior Eurovisie Songfestival, het Kinderprinsengrachtconcert en Lang Leve de Muziek Show.