17
di, sept
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Scholengemeenschap AMS Franeker staat voor: oog hebben voor elkaar, maar ook voor anderen in onze samenleving. Zo rond de kerstdagen, waarin gesproken wordt van hoop, liefde en vrede, willen wij als christelijke school deze waarde extra uit dragen door middel van een actie om anderen in onze samenleving te helpen. Ditmaal hebben wij gekozen voor de stichting Help Silke en Lieke Leven (uit Burgum).


De leerlingen van de leerroute vakmanschap m/v zijn de afgelopen weken hard aan de slag gegaan om, met name van gebruikte materialen, nieuwe producten te maken (upcycling). Deze producten zullen met name de eerste klassen op donderdag 13 en vrijdag 14 december zelf gaan verkopen in de speciaal voor dit doel geopende AMS Pop-up Store. 

Het doel: Stichting help Silke en Lieke leven!
Zo’n twee jaar geleden kregen Silke en Lieke, inmiddels 11 jaar oud en woonachtig in Burgum, te horen dat ze een ernstige nierafwijking hebben. Het betreft een nierafwijking die niet zal genezen. De zogenoemde "bouwstenen" van de nieren zijn structureel vanaf de geboorte niet goed. Hierdoor zullen de nieren langzaam in functie afbouwen (op dit moment is de functie nog zo’n 20 procent). Dit houdt voor de toekomst van Silke en Lieke in dat ze structureel minder energie hebben dan hun leeftijdgenootjes en een transplantatie op termijn onvermijdelijk is (bij 15% functie moet je dialyseren). Een klein mobiel dialyse apparaat (ca. 6kg) betekent meer bewegingsvrijheid, minder schade aan overige organen en natuurlijk dat je niet drie keer per week naar een kliniek hoeft te reizen. De kosten van twee mobiele dialyse apparaten zullen circa €160.000,- bedragen, dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wij willen als AMS middels de opbrengst van de pop-upstore graag een steentje aan deze kosten bijdragen. 

U bent van harte welkom om een kijkje in de winkel te nemen! Ook de nodige aandacht vooraf is welkom.

Openingstijden:
Donderdag 13 december 10.30 tot 15.30 uur
Vrijdag 14 december 9.00 tot 21.00 uur
Adres: Dijkstraat 23 Franeker