14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - De vlag kan uit bij Swimclub Wetterwille in Burgum, dorpsbelang Sumar, Stichting de Fryske Mole in Aldtsjerk, dorpsbelang Gytsjerk, Stichting Watersportwereld in Burgum en de voetbalvereniging in Jistrum. Zij krijgen van gemeente Tytsjerksteradiel een ‘LF2018-vlaggenmast.’ Burgemeester Jeroen Gebben ontving de zes winnaars vrijdag 8 februari op het gemeentehuis.


Ter promotie van LF2018 plaatste de organisatie zes vlaggenmasten bij het gemeentehuis in Burgum. Nu het culturele jaar is afgelopen, zocht de gemeente een nieuwe bestemming voor de vlaggenmasten. Burgemeester Gebben: “We wilden dat de vlaggenmasten een nieuwe plek kregen binnen de mienskip. Daarom hebben we besloten ze weg te geven aan lokale clubs en verenigingen.”
 
Om kans te maken op een van de vlaggenmasten konden sportclubs of verenigingen zich melden bij de gemeente. In maximaal 100 woorden lieten ze weten waarom bij hun club of vereniging de vlag moest wapperen. De gemeente plaatst de vlaggenmasten in het voorjaar op een locatie die de zes winnende clubs hebben gekozen.
Advertentie