18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Maatschappelijk verantwoord ondernemen, mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt en kans bieden én geven. De Hema in Burgum heeft Barteld in dienst genomen, een bijzonder vrolijke jongeman die, met wat extra begeleiding, prima uit de voeten kan in de winkel. Wethouder Gelbrig Hoekstra bracht bedrijfsleider Maarten het Meiinoar meidwaan schildje welke nu prominent in de winkel staat. Meneer Henk (al 40 jaar werkzaam daar) kreeg de bloemen die …… Barteld mee naar huis mocht nemen.


Naar de Hema, wie doet het nu niet regelmatig. Eigenlijk iedereen toch wel ? En ja ook ik kom best wel regelmatig bij de Hema in Burgum aan de Tsjibbe Geartsstrjitte. Deze keer ging ik er ook heen maar nu eens niet om wat te kopen, een klein ‘feestje’ was er.Al een paar maanden was Barteld in dienst. Barteld heeft ‘beperkingen’ die ik overigens niet echt merkte. Met begeleiding vanuit de gemeente Tytsjerksteradiel en vanuit de winkel werkte hij daar nu en het ging eigenlijk best wel goed. Ook de gemeente, de job coach, hoorde hier van hoe ze met Barteld maar ook met andere vergelijkbare personeelsleden omgingen. Heel mooi en goed dus.Wethouder Gelbrig Hoekstra bezocht donderdag de winkel en had buiten de bloemen ook het Meiinoar meidwaan schildje bij zich.

Na een gesprekje boven in de kantine ging het gezelschap naar de winkel om de foto’s te maken. Natuurlijk ook Barteld, de jongeman die nu even de belangrijkste man in de winkel was. Het schildje kreeg bedrijfsleider Maarten die er maar wat ‘grutsk’ op was. Het koste wel eens wat extra tijd om deze werknemer(s) te begeleiden maar hij zag ook duidelijke verbeteringen en of meer zelfstandigheid.

Na de uitreiking van het schildje kreeg Henk de prachtige bos bloemen. Burgumers maar ook mensen uit de omliggende dorpen kennen Henk misschien niet echt maar als ik schijf ‘dat kleine mannetje die er al heeeeel lang werkt’ weet iedereen wel wie het is. Henk kreeg de bloemen maar al snel gaf hij ze aan Barteld. Maarten maar ook Henk spraken vol lof over Barteld, hij deed wat hij moest doen, had er heel veel plezier in en Barteld zelf Hij vond het prachtig om te doen.

Een mooi initiatief welke de gemeente zeker ondersteunt, meerdere bedrijven gingen de Hema voor, welke volgen er ?

Jan Kamminga