24
vr, mei
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
HARKEMA - High Five is het sport stimuleringsproject van de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Dinsdagmiddag was het High Five team onder leiding van Yannick de Boer in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. Bijna 150 kinderen in de basisschool leeftijd kwamen verdeeld over de middag langs om korter of langer te bewegen en te sporten. Boogschieten, volleybal, klimmen, klauteren, dansen en echt nog veel was mogelijk. Zelf bewegende kinderen bij het opruimen, ze hielpen netjes mee.


Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen hebben beide sport en dus bewegen hoog in het vaandel staan en organiseren in school vakanties deze middagen waar kinderen op basisschool leeftijd voor worden uitgenodigd. Maandag was het ‘circus’ in sporthal De Hege fiif in Hurdegaryp en dinsdagmiddag was dit prachtige gebeuren in sporthal De Fûgelkamp in Harkema waar Yannick de Boer met zijn team ‘High Five’ deze middag namens de beide gemeentes organiseerde.

Een volle sporthal, natuurlijk die vele kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar maar ook heel veel sportmateriaal. Overal stonden personen van het High Five team om de kinderen te helpen met de sport zelf maar ook om eventueel te leren hoe het moest. In de hal heel veel sport materiaal, voor elk kind wel iets wat hij of zei leuk vond. Ondanks dat er op dat moment ruim 100 kinderen aan het sporten waren, over de hele middag zo’n 150 kinderen, was het nergens druk met wachtrijen.

Één onderdeel was niet erg leuk voor de jonge heren die er bezig waren, ze waren aan het tennissen en dat was ‘vreselijk’ aldus één van de heren. ‘Ik slaaf faak mis en dat net hat fiersten te grutte gatten, moat ik de ballen nog hieltyd ophelje’ Dat net was om de hal op te delen in hoekjes en had inderdaad veel te grote gaten voor zo’n klein tennisballetje. Kort daarna maakten de 4 heren ‘Arabieren’ op een heerlijke dikke zachte mat. Of dit leuk was vroeg ik, het antwoord was eigenlijk niet wat ik verwachte en heel kort ‘ja, gek dwaan is toch moai’ Of er hoge scores werden gehaald werd niet gejureerd maar lol hadden deze heren zeker.

Zowel in Hurdegaryp op maandagmiddag en deze dinsdagmiddag in Harkema veel kinderen die langs kwamen. Yannick en zijn team hadden het er maar druk mee maar wetende dat bewegen sowieso iets goeds is hebben ze van High Five het graag en goed georganiseerd.Zo rond 15.30 kondigde Yannick het einde aan en vroeg de kinderen te stoppen maar er volgde wel een vraag, ‘wie wil helpen opruimen mag dat wel doen’ er bleven toch wel veel kinderen die even hielpen en binnen 15 minuten was de zaal helemaal leeg. Klaar voor de volgende groep die gingen bewegen met welke sport dan ook.

Jan Kamminga