04
do, juni
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Woensdag 13 maart werd bekendgemaakt dat Tytsjerksteradiel als MKB vriendelijkste gemeente 2019 van Friesland uit de bus is gekomen. Achtkarspelen eindigde op de tweede plaats. Een topprestatie aangezien Achtkarspelen het twee jaar geleden nog moest doen met een 16e plaats.

Sprong vooruit
Wethouder Harjan Bruining van Achtkarspelen is trots op het resultaat. “Achtkarspelen is van de 16de plaats in 2016 geklommen naar de tweede plaats nu. Het laat zien dat we op de goede weg zijn en dat onze ondernemers dat ook herkennen. Contact met de ondernemers en de ondernemersverenigingen, gecombineerd met een goede dienstverlening staat in Achtkarspelen hoog in het vaandel. Het goede resultaat van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in deze MKB-verkiezing laat ook de kracht zien van onze samenwerking. Onze medewerkers verdienen een dikke pluim”.

Stimulans
De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en is uitgevoerd door bureau LexNova. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de vijfde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben zo'n 20.000 ondernemers meegewerkt, waarvan 855 in Friesland.
Advertentie