14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
GYTSJERK - Het was gezellig druk bij het echtpaar Jousma – Talsma uit Gytsjerk die woensdag 60 jaar getrouwd waren. Burgemeester Gebben deelde in de feestvreugde en kwam persoonlijk het echtpaar feliciteren. Uiteraard had hij een klein maar wel zeer gewaardeerd presentje mee genomen, een kopie van de door het bruidspaar in 1959 getekende trouw akte. Met koffie, gebak en flink wat visite werd deze dag -net als 60 jaar geleden- een dag om nooit te vergeten.


Diamanten bruidsparen zie je niet zo vaak, op woensdag 13 maar wel in Gytsjerk waar het echtpaar Jousma Talsma woont die op deze dag 60 jaar getrouwd waren. Dhr Jousma is ondertussen 88 jaar en zijn echtgenote is 83 jaar. Het echtpaar kreeg 2 kinderen waarvan de dochter het echtpaar regelmatig helpt, zo kunnen ze nog prachtig zelfstandig wonen. Ook 4 kleinkinderen zijn onder tussen geboren, dat pake en beppe daar trots op zijn bleek wel uit de prachtig foto’s die aan de muur in de woonkamer hingen.

Meneer Jousma heeft altijd gevaren en zo de hele wereld wel rond gevaren én gezien. Hij was dan soms wel 1,5 tot 3 jaar van huis. Uiteindelijk heeft hij zich opgewerkt tot kapitein en voer dan met tankers voor ShellMevrouw was dan thuis met de kinderen. Tot voor kort maar ook nu nog is ze regelmatig op ‘haar’ tuin te vinden waar ze vruchten verbouwde waar ze dan weer jam van maakte die ze verkocht op braderieën. Nu nog steeds maar wel met hulp ‘voor het zware werk’. 

Toen Burgemeester Gebben arriveerde deed de dochter de deur open en al binnenlopend feliciteerde hij ‘iemand’ niet wetende dat deze dame het bruidje van 60 jaar gelden was. Gelukkig had de burgemeester het snel door ……

Koffie werd geserveerd en de gesprekken volgden, wat en waarover weet ik eigenlijk niet, ik was onderweg naar een ander klusje. Maar gezellig is het zeker geweest, hoe vaak komt de burgemeester nu bij je thuis ……

Jan Kamminga
Advertentie