16
di, juli
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Vrijdagmorgen was het CDA op ‘kiezers jacht’ meerdere adressen werden bezocht en rond lunchtijd stond het gezelschap op De Markt in Burgum waar flyers uitgedeeld werden maar ook heerlijke pizza’s en prei soep uitgedeeld werden. Chef-kok in de foodtruck ? Niemand minder dan gedeputeerde Sietske Poepjes. Ook werd de dorpstuin in Hurdegaryp bezocht, hier was ook Sander de Rouwe aanwezig om te horen hoe ze op die tuin ‘groener dan groen’ producten verbouwen.


Op de markt is uw gulden een daalder waard, veel jongere kinderen zullen die uitdrukking niet meer kennen nu we al een flinke tijd de Euro als betaalmiddel hebben. De foodtruck die er stond had heerlijke pizza’s en prei soep op de menu kaart staan. En dat was gewoon gratis, de gulden én de daalder mochten in de portemonnee blijven. De kok was niemand minder dan gedeputeerde Poepjes en met overtuiging en passie kookte ze in die truck. Op het plein er voor meerdere CDA leden die de bezoekers aanspraken of ze een foldertje mee wilden. De ‘normale’ antwoorden die ik eerder hoorde. ‘ik heb mijn keuze al gemaakt’ ‘Nee dank u’ of ‘ik weet het echt nog niet, ti’s allemaal erg lastig’. Maar ook ‘ik stem dit jaar niet’ Juist dan werd het gesprek aan gegaan. Het was lunchtijd en dus niet echt druk maar er werden toch nog meerdere gesprekken gevoerd. En met een stuk pizza en een beker soep was dat goed te doen.

Hierna ging het gezelschap richting Hurdegaryp en dan naar de prachtige Dorpstuin die aan de Jintewarren is. Ook Sander de Rouwe was hierbij aanwezig en hij was achteraf erg onder de indruk van de werkwijze daar, echt groener dan groen.Hier geen potentiele stemmers of het moeten de aanwezige dorpstuin bestuursleden zijn geweest, het ging echt alleen over de tuin. De tuin is nu nog kaal en dat maar alweer snel zullen de eerste producten weer te oogsten zijn.

CDA campagne leider Doeke Fokkema was er ook, een druk bezet man deze dagen. Hij ‘moet’ heel Fryslân ‘aansturen’ en had het druk. Maar als altijd bleef hij gewoon lachen en was gewoon op de Dorpstuin aanwezig.

De dames en heren waren ondertussen al een tijdje onderweg en stonden op het punt om richting Garyp af te reizen. Ik hoorde ‘ik heb wel zin aan een kop koffie’ Laten de voetbalvelden van vv Hardegaryp daar nu vlak bij zijn en ik moest er toch naar toe. En ook de mogelijkheid om daar dan even koffie te zetten heb ik, de uitnodiging werd aanvaard …..   Niet alleen voor het CDA is de campagne tijd een drukke tijd ook alle andere partijen doen het natuurlijk, waarschijnlijk zijn ze blij als het 21 maart is, de rust keert weder. Of …. Een aantal weken daarna moeten of mogen we weer stemmen en dus gaan al die partijen waarschijnlijk gewoon door met campagne voeren.

Jan Kamminga