17
wo, juli
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
HURDEGARYP - Wat een drukte bij de 4e uitvoering van de Kofferbak sale op het parkeerterrein van MFC It Maskelyn. Rond de 50 auto’s met de kofferbak open om van daaruit te verkopen. Ook ‘een kleedje’ was op de meeste plekken uitgelegd. Buiten veel ‘rommelmarkt’ spulletjes nu ook echt mooi spul, antiek, curiosa, bloemen en meer, veel meer. Gelijk vanaf aanvang werd er best goed verkocht. Zeker rond 11 uur was het erg druk ‘Jo koene op de koppen rinne’.


Uitgenodigd worden om ergens langs te komen, het gebeurd mij steeds vaker, zo ook om zondagmorgen langs te komen bij de 4e Kofferbak sale op het parkeerterrein bij It Maskelyn.Uitgenodigd worden om ergens langs te komen, het gebeurd mij steeds vaker, zo ook om zondagmorgen langs te komen bij de 4e Kofferbak sale op het parkeerterrein bij It Maskelyn.Ruim 50 aanmeldingen waren er en met die 50 auto’s was het zo goed als vol.Als al rond 8 uur de eerste auto’s komen aanrijden om hun gereserveerde plek in te nemen is de bedrijvigheid begonnen. De klep van de auto open en het kleedje inrichten was nu ‘de klus’ en als dan al voor 10 uur de eerste bezoekers komen is het best al wel druk. Zeker toen ik er kort aanwezig was.

Op de kleedjes en nog in de auto’s heel veel spulletjes en opvallen hoeveel mooi spul er was. Mooi in de zin van eigen gemaakte steigerhout spullen maar ook gebreide sokken en truien.De verkopers stonden er vaak ‘in eigen belang’ gewoon wat centjes verdien met overbodig dingen die thuis toch maar op zolder staan.Ook waren er een paar ‘commerciële’ auto’s geparkeerd om zo de spulletjes van hun ‘bedrijfje’ aan de man of vrouw te brengen.Ook geld verdienen voor een goed doel was de reden van aanwezigheid. Eentje daarvan waren de dames van TSJILLU, de jeugdsoos voor jeugd met een beperking die eens per maand een gezellige avond organiseren. Achteraf las ik het bedrag wat de dames verkocht hadden, ze kunnen het erg goed gebruiken om weer één of misschien wel meer avonden met mooie activiteiten te organiseren.

Het mooie weer, eerst wel frisjes liet dus veel bezoekers komen en maakte deze 4e kofferbal sale tot een succes. Of er volgend jaar een 5e uitvoering komt weet ik nu nog niet maar het eerste lustrum moet eigenlijk wel gevierd worden. We wachten af …….

Jan Kamminga