19
di, nov
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Op Koningsdag is er van alles te beleven in het Burgumer centrum. Op zaterdag 27 april van 09.00 - 13.00 uur is er als altijd de grote kindervrijmarkt, met volop gezelligheid en verkoop van allerlei spulletjes. Muziek is er van Drumband de Marko’s en er is kickboksen met een demonstratieles van Fightkings BG, onder leiding van Ernest Colic. Fightkings is een jonge vereniging in Burgum, waar diverse vechtsporten worden gedaan, zoals ook Krav-Maga en karate. De fysieke en mentale weerbaarheid van de sporter worden getraind.


Wil je zelf actief zijn? Ga dan naar het Pleatsplein en kom een potje voetballen in de grote Pannakooi (er is toezicht). Of ga zeehonden voeren, het basketbalspel spelen of meedoen aan de butlerrace. Ren je race met een dienblad vol plasticbekers gevuld met water. Leg je parcours zo snel mogelijk af en raak zo weinig mogelijk water kwijt. Je score wordt genoteerd, want er is een prijs te winnen. Heb je daarna dorst gekregen, strijk even neer op een terras of haal een lekkere oranje slush puppy. In de selfie corner kun je jezelf nog even kek op de foto zetten. Misschien kom je zelfs wel een koningin tegen!

Ter hoogte van Scapino staat een zegeltjes en plaatjes ruilkraam, georganiseerd door ‘Oranje Ferbynt’. Iets doen met uw zegeltjes, munten, voetbalplaatjes of punten op een kaart? Ruim eens lekker op en kom op Koningsdag inleveren of ruilen. De ruiltafel is een vrij initiatief, bezoekers bepalen zelf wat de waarde is van de ingebrachte zegeltjes, munten e.d.

Kortom, genoeg te beleven en veel gezelligheid in Burgum! Koningsdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Burgumer Oranje Kommissie (BOKjes), Oranje Ferbynt, De Pleats en de Burgumer Activiteiten Kommissie (BAK). Toegang en parkeren gratis.

Foto: pruisfotografie.nl