18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
SUWALD - Het zomerseizoen voor De Schalkediep, het pontje over het Prinses Margriet kanaal tussen Suwâld en Garyp / Earnewâld is weer in de vaart. Vrijdag begon het vaarseizoen weer en schipper Geert had de eer om de eerste passagiers van het nieuwe seizoen naar de overkant te varen. Natuurlijk is ook de kiosk en het terras weer open voor een kopje koffie, een ijsje of een frisdrankje. Elke dag, tot en met zondag 29 september zal de pont tussen 10 en 18.00 uur weer varen. Hoeveel passagiers er dit jaar komen ? Vorig jaar waren het er ruim 20.500.


Ruim voor 10 uur vrijdagmorgen richting Suwâld, nu op vrijdagmorgen maar afgelopen jaar tijdens het vaarseizoen eigenlijk altijd op maandagmorgen.Eerst altijd een heerlijke kop koffie, dan naar de overkant om zo richting Earnewâld te fietsen. Een prachtige route bij het kanaal langs. Aan het begin van de middag dan weer terug.

Deze vrijdagmorgen hoefde ik niet naar de overkant maar kwam ik even kijken toen de eerste passagiers vertrokken naar de andere kant van het kanaal.Nog iets voor 10 uur moest schipper Geert de (electro) motoren al starten omdat de eerste fietser zich al meldde.  Hierna bleef hij rustig heen en weer varen omdat er steeds weer nieuwe passagiers zich meldden.

Het was al best wel druk op het terras van de kiosk, een flink aantal vrijwilligers kwam even kijken en om eventueel even te helpen. Ook de tuin-vrouw (met assistent !) was weer aanwezig, de afgelopen dagen heeft ze de tuin en de bloembakken rond de kiosk weer erg mooi gemaaktOud voorzitter Okko Bosker en de nieuwe voorzitter Jan v/d Wal waren ook aanwezig om de eerste passagiers een goede vaart te wensen. Of ze daar het hele seizoen blijven staan ? ik denk het niet eigenlijk. Ook ruim rond de pont werd ‘gewerkt’ een aantal heren was het pad aan het kanaal richting Leeuwarden aan het egaliseren.
De pont vaart weer en natuurlijk zijn de dames van de kiosk tijdens de vaartijden dan ook aanwezig. Voor een heerlijke kop koffie of een frisdrankje, ze serveren het u graag. Mocht het nu erg druk zijn, u mag dan gewoon naar binnen lopen om het even af te halen in de kiosk.Bij mooi weer is het terras natuurlijk ook open. Alleen iets drinken en niet mee op de pont ? Ook dat mag natuurlijk !!

Jan Kamminga