09
do, apr
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei wederom een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Dit evenement ‘Technics4U’ vindt plaats in Energie Centrale van Engie bij Noardburgum en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel.


Zien, doen en beleven op vrijdag 24 mei
Tijdens het Technics4U-evenement is er voor de leerlingen van alles te doen, te zien en te beleven. Op vrijdag bezoeken maar liefst 430 leerlingen van groep 7 van basisscholen uit de gemeente de Energie Centrale van ENGIE nabij Noardburgum. Hier ervaren de kinderen op interactieve wijze hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag met een uitdagende opdracht. De kinderen ontvangen deze dag een aantal waardebonnen en een gereedschapskist. De bonnen zijn bij deelnemende bedrijven van de Open Dag op zaterdag 25 mei in te leveren. Voor iedere bon krijgen de kinderen een ander stuk gereedschap waarmee ze een gereedschapskist kunnen vullen.
 
Open dag zaterdag 25 mei
Op zaterdag 25 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur openen vijf bedrijven in Burgum hun deuren. De leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een bedrijfsbezoek brengen aan de deelnemende bedrijven. De deelnemers zijn: Weg- en waterbouw bedrijf C. van der Adel aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 22k, Hightech elektronicabedrijf Interay Solutions aan de Florynwei 9, Mobiliteitscentrum AutoSchat en Fietsspecialist Giant Store Burgum zijn beide gevestigd aan de Florynwei 5. Op deze locatie is ook Loon- en aannemersbedrijf Van der Meulen uit Suwâld aanwezig om zich te presenteren. Er worden rondleidingen georganiseerd en bezoekers kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Alle niveaus binnen de techniek komen deze dag aan bod: van VMBO tot en met HBO.
 
Technics4U
Technics4U wordt georganiseerd door de Technetkring Tytsjerksteradiel. Dit is een samenwerkingsverband van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente. Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie onder basisschoolleerlingen. De vraag naar technisch geschoold personeel is sterk toegenomen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiast te maken voor techniek, hopen de betrokken organisaties bij te dragen aan het vinden van de oplossing van de personeelstekorten in technieksector.
Advertentie