Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Wethouder Tytsy Willemsma heeft op maandag 1 juli het wattertappunt in het Wetter en Willepark in Burgum officieel in gebruik genomen. Leerlingen van de eerste klas van OSG Singelland uit Burgum hadden de officiële primeur: tijdens hun sportdag vulden zij hun eigen flesje of bidon via het watertappunt. Het tappunt is nu een aantal weken in gebruik en is enthousiast ontvangen door de bezoekers van het park.


Gezond en duurzaam Tytsjerksteradiel  
De gemeente Tytsjerksteradiel ziet het aanbieden van drinkwater als een gezonde service voor haar inwoners. Wethouder Tytsy Willemsma: “Bewege, sûn ite en wetter drinke fine wy tige wichtich. Wy sjogge dizze foarsjenning as in ynfestering yn ús ynwenners. Elk dy’t hjir te sporten komt of in kuierke makket kin der gebrûk fan meitsje.” Kraanwater is een gezonde en goedkope vervanger voor suikerhoudende frisdranken of bronwater in plastic flesjes. Tegelijkertijd is het watertappunt een duurzame oplossing; bezoekers kunnen hun eigen herbruikbare bidon of flesje gemakkelijk en snel vullen. De hoeveelheid plastic afval wordt daarmee beperkt.

Het initiatief van Stichting Wetter en Willepark Burgum om een watertappunt te realiseren is ondersteund door het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank en de gemeente Tytsjerksteradiel.
Advertenties
Advertentie