Advertentie:

Nieuws
JISTRUM - Een heerlijke middag om te bewegen en gezond te eten en te drinken, het kon dinsdagmiddag aan De Geasten in Jistrum. Beweegcoaches namens de gemeente en de foodtruck van Mama Mascha waren aanwezig. Ook ruim 30 kinderen waren er die gezonde snackjes zelf mochten maken en kort daarna mochten eten. Ook konden ze verschillende spelletjes doen.In het speeltuintje in de straat was het gezellig en heel leuk. Lekker bezig  … met lekkere gezonde hapjes en lekker buiten spelen.


Op naar Jistrum, voor mij persoonlijk zeg ik dat niet zo vaak, deze dinsdagmiddag wel. Eigenlijk zou ik vorige week al een verslagje schrijven van het zelfde evenement maar dan in Garyp. Iedereen was er in Garyp toen klaar voor maar ……. Er waren maar 2 kinderen. De reden ? Het was wel erg warm en bij het zwembad in het dorp waren wel heel veel kinderen. Eigenlijk hadden die kinderen misschien wel helemaal gelijk, erg warm en dan is een zwembad wel erg aantrekkelijk !!

Dan een week later maar naar Jistrum waar dit ‘Lekker bezig’ dinsdagmiddag was. Bij aankomt telde ik ruim 30 kinderen in het kleine maar nu erg gezellige speeltuintje aan De Geasten.De foodtruck van Mama Mascha was er ook weer, op een aantal tafels konden gezonde snackjes gemaakt worden. Denk dan aan een heerlijk frisse salade maar ook prima koekjes en erg lekkere Quiche Lorraine, wat ook een ’gevuld’ ei taartje genoemd zou kunnen worden.Allemaal gemaakt van eerlijke en gezonde producten.

In het speeltuintje konden verschillende spellen gedaan worden. Boogschieten, basketbal, lijnbal eigenlijk meer dan de kinderen wilden omdat die snackjes maken ook wel erg leuk was (en lekker)De aanwezige beweegcoaches moedigden de kinderen flink aan om te gaan bewegen en die spellen te spelen. Het lukte wel maar …… ook dat andere was zo leuk.Ook het spel ‘Baas’ kon gespeeld worden. Met een tablet mochten de kinderen een digitaal hondje uitlaten in de eigen straat, vragen en opdrachten over onder andere armoede moeten dan beantwoord worden. Best wel veel kinderen vonden dit wel heel mooi.

Uiteraard was er ook wat te drinken, volgens een jongeman ‘net te drinken, it is wetter mei in smaakje’ hij had even niet door dat in ‘gewone’ frisdrank wel heel veel suiker zit en in dit drankje uiteraard niet. 

Lekker bezig in Jistrum maar dat had ook net zo goed een ander dorp kunnen zijn. Een erg mooi ‘gebeuren’ waar gezond én lekker eten en drinken maar ook bewegen aangeboden werd. 

Jan Kamminga 

Advertenties
Advertentie