Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Op vrijdag 5 Juli 2019 bracht de Commissaris van de Koning drs. Arno Brok een werkbezoek aan de enige meubelfabriek van Friesland in Burgum. Hij werd ontvangen door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel en het echtpaar Westra. Wat volgde was een ontvangst van mede eigenaar heer Brinkman en de familieleden van de eigenaren van Meubelfabriek Westra.


Hierna werden er gesprekken gevoerd over het ontstaan van het bedrijf in Burgum en de toekomstvisie van het bedrijf. De vele facetten als duurzaam werken en vooral ook Sociaal duurzaam werken sprak de heer Brok erg aan. Wat volgde was een officiële opening van de geheel nieuwe showroom en compleet gemoderniseerde meubelfabriek. Een rondleiding door de unieke showroom waar vele meubels uit de collectie van Westra  staan opgesteld op een rode loper en het bijzonder grote raam van 11 meter waardoor de klant direct een kijkje kan nemen in de keuken van het bedrijf. Ook kon men de fabriek zelf zien waar de werknemers vele meubels maken van ruwe plank tot het eind product.

Het programma ging door met een rondleiding door de enige meubelfabriek van Noord Nederland waar met massief hout dagelijks wordt gewerkt. Brok was zeer onder de indruk van het ambachtelijke vakwerk: hoe houten tafels en kasten worden gemaakt en van de werkwijze waarop het bedrijf met mensen werkt met een beperking en visie van duurzaam werken van led verlichting tot het circulaire ondernemen van het hergebruik van afvalhout.
Het bezoek werd afgesloten door Brok samen met de burgemeester met een gesprek met de vele werknemers die werkzaam zijn in het bedrijf en werd er een bedrijfsfoto gemaakt samen met alle werknemers.

Advertenties
Advertentie