Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - De klas van de OBS It Skriuwboerd uit Surhuisterveen 1971-1977 heeft in oktober 2017 een reünie gehad in Surhuisterveen. Een klasgenoot die nu in Noorwegen woont heeft de klas toen naar Noorwegen uitgenodigd. Van donderdag 11 juli tot en met maandag15 juli waren 9 klasgenoten op bezoek.


De tien klasgenoten hebben een tocht door de fjorden gemaakt, diverse Noorse lekkernijen gegeten en ook een glaasje Noorse aquavit gedronken. Ook werd een bezoek gebracht aan het dorpje Hjørungavåg, waar in het jaar 986 een beroemde veldslag plaatsvond tussen twee Vikinglegers.De tien klasgenoten hebben een tocht door de fjorden gemaakt, diverse Noorse lekkernijen gegeten en ook een glaasje Noorse aquavit gedronken. Ook werd een bezoek gebracht aan het dorpje Hjørungavåg, waar in het jaar 986 een beroemde veldslag plaatsvond tussen twee Vikinglegers.

Hoogtepunt was een mooie, maar vermoeiende bergwandeling en op maandag werd de reünie afgesloten met een stadswandeling door het jugendstilstadje Ålesund.
Er werd weinig geslapen, want midden in de zomer wordt het niet donker in Noorwegen.
De volgende klassenreünie wordt in 2021 gehouden, wanneer het 50 jaar geleden is dat deze (inmiddels) vijftigers op school begonnen.
Advertenties
Advertentie