10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Vrijdag heeft de rechter uitspraak gedaan m.b.t. het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank heeft gesteld dat de pilot ook na vandaag geschorst blijft. Dit betekent dat het snelvaren op de Burgumer Mar voor de zomerperiode in 2019 niet meer toegestaan is. Meest belangrijke argument om tot deze uitspraak te komen is de mogelijke verstoring van de natuur.


Natuur- en landschapsvereniging De Wâlden, De Marren kreeg vrijdag gelijk in de rechtbank: het snelvaren op de Burgumer Mar blijft voorlopig verboden. De voorzieningenrechter vindt dat het snelvaren niet past binnen de eigen provinciale regels.en vindt de pilot een inbreuk de op de kernwaarden rust en ruimte, die de provincie eerder heeft vastgelegd voor het gebied. Als de provincie het beleid voor het meer wijzigt moet dat ook goed gemotiveerd worden, aldus de rechter.

Later dit jaar zal het beroep meer inhoudelijk behandeld worden. Dan wordt ook duidelijk of de pilot m.b.t. het snelvaren op de Burgumer Mar in 2020 wel of geen vervolg kan krijgen.
Advertentie