07
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HARKEMA - Dinsdagmiddag bracht Burgemeester Oebele Brouwer een bezoek aan echtpaar Spinder-Kooistra uit Harkema. Precies 60 jaar geleden gaf het stel elkaar in Achtkarspelen het ja-woord.Het paar heeft altijd in Harkema gewoond, en heeft 4 kinderen, waarvan 1 is overleden. Ook heeft het paar 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Meneer Spinder heeft altijd als lasser gewerkt bij verschillende werkgevers. Mevrouw Spinder-Kooistra heeft tot haar huwelijk bij Philips gewerkt. Tijdens het huwelijk zorgde ze voor de kinderen en deed ze het huishouden. In haar vrije tijd leest mevrouw Spinder graag, en ze zingt bij vrouwenkoor ‘Credo’ en voorheen bij het ‘Evangelisatiekoor Harkema’. Meneer Spinder is lid van Postduivenvereniging ‘De Adelaar’ en houdt zelf ook postduiven. Ook volgt hij het wielrennen. Ondanks dat de heer Spinder wat last van zijn been heeft, verkeert het echtpaar verder in goede gezondheid.

Voor burgemeester Brouwer was dat zijn eerste werkdag na zijn vakantie. 's Ochtend had de burgemeester al het jubilerende echtpaar Rekker uit Drogeham een bezoek gebracht. Dit paar was vandaag ook 60 jaar getrouwd. Speciaal voor zijn tweede bezoek droeg de burgemeester een andere stropdas.
Advertentie