07
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
DROGEHAM - Burgemeester Oebele Brouwer bracht dinsdag 6 augustus een bezoek aan echtpaar Rekker-van der Bij uit Drogeham. Het stel viert deze dag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Meneer Rekker werd geboren op 10 augustus 1933 in Drogeham en Mevrouw Rekker-van der Bij zag het levenslicht op 6 mei 1936 in Zandbulten (nu Kollumerzwaag).


Ze leerden elkaar kennen tijdens een gymnastiekuitvoering in Buitenpost. Het stel trouwde op donderdag 6 augustus 1959 in de gemeente Kollumerland-Nieuwkruisland(nu Noardeast-Fryslān). Ze hebben een dochter, een zoon en 3 kleinkinderen.Ze leerden elkaar kennen tijdens een gymnastiekuitvoering in Buitenpost. Het stel trouwde op donderdag 6 augustus 1959 in de gemeente Kollumerland-Nieuwkruisland(nu Noardeast-Fryslān). Ze hebben een dochter, een zoon en 3 kleinkinderen.
 
Meneer Rekker werkte een groot deel van zijn leven als lasser. Dit deed hij o.a.bij Avek Surhuisterveen, de Scheepswerf en Stertil in Kootstertillen. Daarnaast gaf hij les aan de avondschool in Drachten en Kollum. Vóór ze trouwden werkte mevrouw Rekker-van der Bij als hulp in de huishouding. Nadat ze getrouwd was zorgde ze voor de kinderen en deed ze de huishouding. Ook is ze 16 jaar koster geweest voor de Christelijke Gereformeerde kerk in Drogeham.
 
In hun vrije tijd lezen ze graag en maken ze uitstapjes met de fiets. Zo maken ze regelmatig tochten van 50 km en fietsen ze ieder jaar in 6 dagen heen en weer naar hun dochter in Nijkerk. Naast lezen en fietsen vindt mevrouw Rekker-van der Bij het leuk om te puzzelen en te breien.

Foto's: Johan Veenstra

Advertentie