10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
TYTSJERK - Park Vijversburg stond het afgelopen weekeind in het teken van het Imaginarium festival. Alles in de sfeer van vele, vele jaren terug en denk dan aan zo rond 1800. Ridders, prinsessen en veel meer zeer diverse karakters uit vervlogen tijden, allemaal in prachtige kostuums.


Ook een flink aantal foodtrucks, veel kraampjes en live muziek op meerdere podia. Een prachtig evenement in het bos waar iedereen zich zelf mocht zijn, hoe dan ook ver- of gekleed.Imaginarium festival, voor de ‘doelgroep’ een prachtig feest en voor de bezoekers een moment waar je ogen te kort komt. Niet alleen deelnemers waren prachtig gekleed ook veel bezoekers schroomden niet om hun mooiste outfit passende bij Imaginarium aan te trekken.
In een groot deel van Park Vijversburg zijn deelnemers aanwezig, aanwezig met kramen die nu eens niet datgene verkopen wat je op een gemiddelde braderie te zien krijgt. Nee, alles in het teken van de sfeer in de jaren rond 1800 of eerder of later. Denk dan aan sieraden, zwaarden, schilden en heel veel kleding die past in het Imaginarium ‘karakter’.

Rond de villa heel veel drukte, kramen, een food plein en een podium waar gedurende de hele dag (dagen) live muziek was. Was het vrijdagavond niet zo druk zo was het zaterdag en zondag zeer gezellig en druk. Misschien heeft de regen wel iets invloed gehad maar de 'echte' bezoekers waren er zeker.
Ook de deelnemers natuurlijk, met een stand of gewoon lopend en dan echt prachtig ge- en verkleed. Echt heel mooie jurken en kostuums de één nog uitbundiger dan de ander.

Bij het ooievaars nest, ten oosten van de villa was weer de arena waar zaterdag en zondag de Kening striid was, noem het ridder gevechten. Ook hier was de catering echt goed verzorgd. Ook de plek waar deelnemers en vrijwilligers het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd kregen.
De tribunes daar zaten de hele dag vol, zeker mooi om te zien hoe echt prachtig deze ‘vechtersbazen’ aangekleed waren. Maar ook hoe deze personen hun gevechten uitvoerden. Het ging echt zoals het ooit ging.
Ook in dit deel van het park veel publiek en deelnemers die zoals ‘normaal’ op dit festival met prachtige kostuums en bijpassende accessoires rond liepen of bij hun stand stonden. Bij een aantal echt tot in detail en ….. erg mooi.

3 Dagen Imaginarium zijn weer voorbij en het waren 3 prachtige dagen waar zowel bezoekers, standhouders en artiesten in ‘hun’ eigen wereld én sprookje leefden en werkten.
En over al die regen en natte paden ? Zo rond 1800 gebeurde het ook wel eens dat het nat was. De sfeer was er zeker niet minder om.

Jan Kamminga
Advertentie