04
za, apr
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
GERKESKLOOSTER - De eerste avond speciaal voor ondernemers uit het Tweelingdorp werd goed bezocht. De avond werd afgetrapt bij ABZ Diervoeding waar de ondernemers enthousiast werden rondgeleid in de vernieuwde fabriekshal en even konden genieten van het prachtige uitzicht vanaf het dak. Daarna toog het gezelschap naar Dorpshuis Rehoboth om tijdens de buffetmaaltijd te netwerken en bij te praten.


Het buffet werd verzorgd door Gasterij Rehoboth die sinds kort het plaatselijke buurthuis pachten. Voorzitter Christiaan van der Molen toonde zich verheugd over de opkomst en de interactie. “Vanavond bewijst maar weer dat het goed is om de ondernemers van onze dorpen met elkaar in contact te brengen. Het levert vruchtbare gesprekken op, nieuwe inzichten en wie weet wel mooie samenwerkingen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”
Tijdens de plenaire gespreksessie is hun mening gepolst over de ontwikkelingen langs het Hoendiep omtrent de verlaging van de maximum snelheid en het eventueel aanbrengen van een vangrail. Daarnaast werd duidelijk dat de ondernemers in Gerkesklooster-Stroobos zich zorgen maken over de stikstofuitspraak van de Raad van State en het mogelijk aanwijzen van De Mieden als Natura2000-gebied. Ze vrezen dat dit (door)ontwikkeling van hun bedrijven in de weg zou kunnen staan. “Dat zou jammer zijn,”aldus Van der Molen, “want ook deze avond bewijst weer dat de inwoners en ondernemers van Gerkesklooster-Stroobos zeer betrokken zijn en vol plannen zitten om het woon- en werkklimaat in de dorpen te verbeteren.”
Advertentie