23
do, jan
8 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
HURDEGARYP - Zaterdagavond organiseerde Dorpsfeest Hurdegaryp een grote Bingo in MFC It Maskelyn. Bij aanvang om 20 uur zaten er ruim 160 personen in de grote zaal die al kaartjes hadden gekocht voor de eerste 5 rondes. Er was ook een kinderronde, meerdere staande rondes en een superronde.Die superronde had als prijs een volledig verzorgde barbecue voor 12 personen verzorgd door Catering De Steeg. Een erg gezellige avond waar vele prijzen werden verdeeld onder de winnaars.


Wat een volle zaal zaterdagavond in It Maskelyn, ruim 160 personen. Als om 19.15 de deuren van It Maskelyn open gaan staan er al flink wat personen te wachten, ze kochten kaartjes bij Simone en Jolanda en gingen alvast een gewenst plekje in de zaal zoeken. Allemaal kwamen ze om bingo te spelen. Als het dan zo rond 19.45 uur is moesen er stoelen bij, moesten er tafels bij en stipt 20 uur zit de zaal echt heerlijk vol, ruim 160 personen.Het illustere presentatie duo, Douwe en Jan, verstoren de gezelligheid aan de tafels. Douwe heet stipt 20.00 uur iedereen welkom en Jan verteld wat spel- en huis regels.Even later gaat het los, Douwe draait de ballen en Jan noemt de nummers op, tot ……. er bingo geroepen werd. De eerste ronde was zomaar voorbij er waren gelijk winnaars.

Er volgden nog 4 ‘gewone’ rondes en er waren ook speciale, staande rondes. Een staande ronde, iedereen moest gaan staan en gaan zitten als je nummer op het kaartje genoemd werd. Ook een keer alleen voor alleen kinderen en die was leuk, meerdere keren moest het opnieuw omdat er niet ééntje overbleef, toch maar ‘geforceerd’ anders hadden ze er zondagmorgen misschien nog wel gestaan. De gelukkige winnares was Lotte en die liet duidelijk merken dat ze de prijs erg mooi vondDe ‘gewone’ 5e ronde was met een mooie hoofdprijs van allesvoornagels.nl ter waarde van ruim 50 euro, de winnares was er blij mee en kon de prijs goed gebruiken. Er zat zelfs een korte persoonlijke workshop bij om uit te leggen hoe je je nagels nog mooier kunt verzorgen met deze set  En toen …… de superronde met die heerlijk 12 persoons barbecue van Catering en ontbijtservice De Steeg uit Hurdegaryp. Een ronde gelijk voor de volle kaart met na echt heel veel spanning in de zaal, 2 personen die gelijktijdig bingo hadden. Er moest geloot worden en de winnares, Dirma was er erg blij mee. De jonge dame die net niet won kreeg nog een mini nagel verzorgingssetje. Later liet ze mij weten ‘Er zat ook nagellak in, precies de kleur die ik mooi vind’ Nog tijdens deze superronde kwam mede presentator Douwe met iets moois. Hij komt, wanneer De Steeg de barbecue bij de winnares komt brengen, live muziek maken. Jan kon natuurlijk niet achterblijven en bood spontaan aan om foto’s te komen maken. Een slimme tactiek natuurlijk om die heerlijke barbecue van De Steeg misschien wel mee te mogen eten.

Aan het einde ging het presentatie duo iedereen nog even bedanken natuurlijk. Als eerste al die bezoekers die zaterdagavond kwamen, erg mooi dat jullie er waren. De vrijwilligers van It Maskelyn werden natuurlijk ook genoemd, het was weer top. En natuurlijk de personen namens Dorpsfeest Hurdegaryp die het weer organiseerden. Ook diegene die ze niet noemden werden, werden bedankt. Iemand vergeten is nooit leuk ….

Na deze 6 maar eigenlijk dus 9 rondes waren de prijzen verdeeld en bleven velen nog even in de lobby zitten waar de vrijwilligers van It Maskelyn ‘keihard’ bleven werken. Er werd gezellig nagesproken over de zeer gezellige avond. De zaal werd ondertussen netjes opgeruimd en de eerste Dorpsfeest Hurdegaryp bingo was in MFC It Maskelyn geweest. Een echt gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is, wat ook zeker gaat gebeuren.

Volgend jaar is er weer een bingo in de tent tijdens Dorpsfeest Hurdegaryp 2020. Het zal dan alweer september zijn.

Jan Kamminga