12
wo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
READTSJERK - Kunstenares Ellen-Claire Boomsma portretteert Caroline de Bruin in 'Sterren op het doek'. Het televisieprogramma Sterren op het Doek is na 4 jaar van afwezigheid weer te zien op televisie. In het programma worden bekende Nederlander geportretteerd door 3 gerenommeerde kunstenaars. Uit de 3 portretten kiest de bekende Nederlander uiteindelijk het winnend portret, en mag dit mee naar huis nemen.


Zeven jaar geleden stuurde kunstenares Ellen-Claire Boomsma uit Readtsjerk een mailtje naar Sterren op het Doek. Pas een tijdje geleden werd ze gebeld of ze mee wou doen. Dat wou ze wel! Ellen-Clarie ging eerst naar een opnamedag in Aalsmeer. Daar waren nog 2 andere vrouwelijke kunstenaars aanwezig, en  actrice Caroline de Bruin kwam binnen, ook wel bekend als Janine Elschot in Goede Tijden Slechte Tijden.

De 57-jarige De Bruin poseerde, en werd  geïnterviewd door presentator Özcan Akyol. De kunstenaars mochten alleen foto’s maken waarop ze hun portret konden baseren en spraken zelf niet met de soapactrice. Na de opnamedag kregen de kunstenaar 2,5  week om het schilderij te maken.  In die periode bezocht het team van het tv-programma  Ellen-Claire in haar atelier in Readtsjerk, waar ze druk bezig was met haar portret.

Kunstenares Ellen-Claire maakte meerdere doeken, en nam uiteindelijk 2 mee naar de opnames. Vlak voor de opnames twijfelde Ellen-Claire nog welk doek ze uiteindelijk zou laten zien. De beslissing werd haar gemakkelijker gemaakt toen ze 1 doek naast haar auto zette op het moment dat 2 jongens langsliepen. Eén van de jongens zei: ‘Hey, dat is Janine de Bruin!”.  En dit is het doek wat dinsdag 1 oktober om 20.25 te zien is op NPO2
Advertentie