09
zo, aug
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Wethouder Gelbrig Hoekstra was maandagmiddag bij Westra interieur in Burgum om het Meiinoar Meidwaan Vignet aan eigenaar Feico Westra en zijn echtgenote Sandra te overhandigen. Bij dit bedrijf werken meerdere personen met een beperking op de arbeidsmarkt. Bij dit bedrijf worden ambachtelijke meubels, tafels, stoelen, en nog wel meer gemaakt van duurzame materialen en van verantwoord gekapt hout. De Gemeente Tytsjerksteradiel waardeert en helpt, met job coaches, daar waar nodig dit soort bedrijven.


Regelmatig was ik namens Kanaal 30 al bij bedrijven die het Meiinoar Meidwaan vignet mochten ontvangen, zowel in de gemeente Achtkarspelen als Tytsjerksteradiel. Bij deze bedrijven werken dan personen die door hun ‘achtergrond’ lastig regulier werk kunnen vinden. Soms maar eentje, soms 2 en bij Westra interieur werken zelfs 5 personen met zo’n achterstand op de arbeidsmarkt.

Wethouder Hoekstra overhandigde dit vignet in het bijzijn van de medewerkers in de vernieuwde en prachtige showroom van het bedrijf.
Ze had een kort maar prima toespraakje richting Dhr. en Mevr. Westra maar ook richting medewerkers. Woorden van waardering richting de prachtige producten maar ook dat al die medewerkers er opgeleid werden en aan het werk waren.

Na het officiële gedeelte ging de wethouder even de werkplaats in en had meerdere gesprekken met de medewerkers. Opvallend mooi dat ze allemaal eerlijk en open over hun werk vertelden. Ze hadden duidelijk plezier in hun werk en waren trots op de meubels die ze maakten.
Dat het tegen 16 uur was viel ook op, een aantal mannen ging de werkplaats aanvegen en opruimen. In die werkplaats stond trouwens veel hout wat op korte of lange termijn een tafel, meubel of wat dan ook moest worden.
Eén van de heren vertelde het mij ‘Dit wurd in hiele grutte tafel, it ûnderstel is al klear en stiet dêr fierderop’. Inderdaad was het een grote ‘plaat’ hout gemaakt van meerdere aan elkaar geplakte balkjes. Ook kreeg ik te horen dat er dan nog wel ‘bewerkt’ moest worden. Hoe en wat bij deze tafel wist deze jongeman niet precies maar zijn laatste woorden richting mij klopten wel, ‘Hy wurd wol moai’ doelend op die tafel natuurlijk.

Er werken buiten de directie 10 personen waarvan dus 5 met een arbeidsbeperking, deze 5 medewerkers hebben allemaal een meerjarig contract en ze worden gestimuleerd om bij te leren.
Ook komen er stagiaires kijken en om zo kennis te maken met het bedrijf, de werkwijze en de materialen en machines waarmee gewerkt word.

Meiinoar Meidwaan is bij Westra interieur zeker van toepassing !

Jan Kamminga


Ps. Door een storing in de lens van de camera waren de maandagmiddag gemaakte foto’s allemaal mislukt. Uiteraard ben ik er dinsdagmiddag weer even naar toe gegaan, het resultaat hiervan vindt u onder dit verslag. 
Advertenties
Advertentie