21
ma, sept
8 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - In Burgum rijden nu alweer 3,5 jaar de 2 auto’s van BurgumMobyl rond. Ruim 70 vrijwilligers; bestuur, chauffeurs en telefonistes zorgen ervoor dat de beide auto’s rijden. Waren het eerst 2 ‘golfkarretjes’ nu zijn het prachtige Peugeots partner elektric.
Maandagavond werd de eerste nieuwe Peugeot door burgemeester Jeroen Gebben en Hanneke Haagsma in de showroom van de leverancier Haaima Peugeot Burgum in de nieuwe kleurstelling onthult.

Al geruime tijd rijden in Burgum de auto’s van BurgumMobyl rond. Personen die een ‘beperking’ ervaren, op welk gebied dan ook, kunnen met deze auto’s naar een bestemming binnen Burgum gebracht worden.
Waren het de eerste periode 2 iYYO’s, een soort golfkarretjes nu zijn het 2 Peugeot Partner Electric. De zeer comfortabele auto’s zijn beide geleverd door Auto Haaima in Burgum.
Beide nieuwe auto’s reden in eerste instantie in hun originele kleur en maandagavond werd de eerste nieuwe auto in de showroom van auto Haaima door burgemeester Jeroen Gebben en BurgumMobyl vrijwilliger van het eerste, sterker nog het aller eerste uur, Hanneke Haagsma onthult.

De ontvangst in de showroom van garage Haaima was prima verzorgd, koffie en een heerlijk BM gebakje. Als dan kort na 20 uur iedereen aanwezig is waren er eerst een paar korte toespraakjes. De voorzitter van de stichting BurgumMobyl Peter v/d Hoef beet het spits af en in zijn toespraak refereerde hij aan de ruim 70 vrijwilligers die hoe dan ook betrokken waren. Ook noemde hij het aantal passagiers die vervoerd werden, na dus ruim 3 jaar nu al meer dan 10.000 jaarlijks. Hij bedankte ook een flink aantal personen die bij deze nieuwe auto’s betrokken waren geweest zowel bij de subsidie aanvragen als de aankoop en natuurlijk ontwerpen en later het ‘wrappen’ van de auto. Wrappen is het met ‘stickers’ beplakken van een voertuig of wat dan ook.

Het was nu de beurt aan Burgemeester Gebben voor de onthulling die hij samen met Hanneke Haagsma mocht doen. De grote blauwe hoes liet wel iets zien maar het geheel natuurlijk nog niet. Voorzichtig werd de hoes weggehaald en daar stond de prachtig nieuwe auto. Met blauw en oranje als hoofdkleuren.
Natuurlijk sprak ook burgemeester Gebben de aanwezigen toe. Ook hij was blij met het initiatief en het succes er van. Hij feliciteerde het BurgumMobyl bestuur en al haar vrijwilligers en hoopte dat ‘Burgum’ er nog heel lang gebruik van mocht maken.
Ook de voorzitter van de Raad van toezicht, Geesje Duursma sprak kort tot de aanwezigen. Haar toespraak was naast de goede en mooie woorden samen te vatten in één woord ‘grutsk’ Ook Geesje was al betrokken bij de BurgumMobyl toen het nog maar een ‘ruw’ idee was.

De prachtig auto stond te pronken in de showroom, de aanwezigen gingen alles goed bekijken en de algemene conclusie was ‘wat mooi geworden’
Die showroom is best wel mooi eigenlijk maar dat de auto daar zou blijven staan was natuurlijk geen optie. Het duurde dan ook niet lang dat de nieuwe BurgumMobyl de eerste rit had. Normaal op maandag t/m zaterdag tussen 09 en 18 uur maar nu om 21.00 uur. Was burgemeester Gebben met de ongewrapte BM van huis gehaald hij werd door voorzitter v/d Hoef persoonlijk thuis gebracht in de BM met ‘de nieuwe jas’.

Vanaf dinsdagmorgen 8 oktober gaat deze BurgumMobyl weer gewoon de weg op maar of dat gewoon ook gewoon is ? Velen zullen wel even opkijken van deze prachtige verschijning in het straatbeeld van Burgum. Natuurlijk gaat ook de andere Peugeot een gedaante verwisseling ondergaan. Eind deze week of begin volgende week gaat ook deze auto in de nieuwe jas rijden.

De chauffeurs en de dames en heren bij de telefoon helpen u graag bij het reserveren of rijden van een rit. U kunt tussen 09 en 11 uur en tussen 13 en 17 uur op maandag t/m zaterdag bellen met nummer 06 1805 1804 om te reserveren om een rit te boeken binnen het dorp Burgum. De chauffeur komen dan op de afgesproken tijd u halen of brengen. Allemaal voor 1 euro per rit per persoon.
Soms is het aan de telefoon best wel druk, probeer het later dan nog een keer. Met deze nieuwe auto’s is het mogelijk om tussen 09 en 18 uur elke 15 minuten een rit te reserveren.

Jan Kamminga

 
Advertentie