06
ma, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Een gezellige griezelavond, het kon vrijdagavond bij het Observeum (Streekmuseum en sterrenwacht in Bugum) Meer dan 110 deelnemers volbrachten de route door het ‘Burgumer bos’ achter de manege waar meerdere spoken en andere griezels langs stonden. Heerlijk schrikken als er ‘opeens’ weer iets uit het pikkedonker tevoorschijn kwam. Natuurlijk ontbrak de ‘kettingzaag-clown’ niet, een prachtige act waar het schrik gehalte het hoogst was.


Het was alweer een paar jaar geleden dat ik bij de spokentocht van het Observeum was. Elke keer weer prachtig en deze keer was het niet anders.
De ontvangst was net als eerder weer erg goed, na het ‘goedenavond Jan’ werd gevraagd ‘Koffie met alleen een beetje suiker toch?’ het klopte ….. Het stond 1-0 voor de vrijwilligers van het Observeum !

Ook de deelnemers werden uiteraard netjes ontvangen door ….. het ontvangst-spook. Kort voor vertrek kregen de deelnemers een korte uitleg eigenlijk niet door een ‘eng wezen’ maar door meer een Engelse Gentlemen. Het paste er wel prachtig bij
Dan onderweg door het bos achter onder andere de manege. En ook onder bijpassende weersomstandigheden, eerst wat miezer regen maar ook erg donker. Zelfs de paden waren eng al had dat meer te maken met het feit dat ze nat en blubberig waren.

Al lopend kwam je bij de verschillende posten langs waar de kinderen een balletje, voorstellend een planeet kregen. Uiteraard moest dit gevraagd worden maar dat deden de kinderen prima ‘Spook mogen wij een balletje?”
Bij de laatste post, de deelnemers waren dan weer op het parkeerterrein van het Observeum moesten de balletjes, de planeten, dan zo geplaatst worden dat ze op een lange plank de juiste afstand van de zon hadden. Met hulp lukte het altijd ……..

Ook deze uitvoering van de spokentocht was weer goed georganiseerd en uitgevoerd. Een aantal posten had misschien iets spannender gekund maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de wat jongere kinderen die mee liepen. De wat oudere kinderen hoorde ik zeggen ‘niks aan, het is niet zo spannend’ maar ik hoorde ook na de 2e post een jongetje zeggen ‘Heit wy gean nei hûs’ bedoelend dat het deze jongeman al even ‘boven de pet ging’
Bij de kettingzaag post was het schrik gehalte het hoogst, de clown die ‘het’ daar deed, deed het dan ook geweldig.

Voor herhaling vatbaar dus, het zal waarschijnlijk rond de herfst vakantie in 2020 zijn !!

Jan Kamminga

Advertentie