06
ma, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Een kloppende titel, die ene was de 10 jarige Sofie Neziri die anderen waren 50 bewoners van Bennema State. Sofie won een tijd geleden de Kinderprijs twv 1000 euro. Ze mocht zelf weten waaraan ze het wilde besteden. Ze is (nu al) vrijwilligster in Bennema State en zo werd het zaterdagmiddag een heerlijke High Tea voor de bewoners. De vele tafels stonden vol lekkere hapjes voor de bewoners die allemaal een prachtige middag hadden. En Sofie ….. het middelpunt van de dag !!


Al een aantal keren was er ook op dit medium een reportage over Sofie. Ze schreef een tijdje terug een brief naar een minister Hugo de Jonge.
De Jonge is minister van volksgezondheid, welzijn en sport.
In die hand geschreven brief schreef Sofie dat ze het zo jammer vond dat de oudere generatie zo vaak eenzaam was. Sofie ging daarom al zeer regelmatig naar Bennema State om daar met de bewoners spelletjes te doen en bijvoorbeeld koffie en thee te schenken. De brief werd genomineerd voor de Kinderprijs.

Uit heel veel inzendingen en 10 genomineerden won Sofie en ze kreeg de prijs en een bedrag van 1000 euro. Natuurlijk werd en word dit besteed in Bennema State waar Sofie samen met haar vriendinnetje Wietske, haar moeder en nog een aantal vrijwilligers een High Tea ging organiseren.
De tafels stonden zaterdagmiddag vol met allemaal lekkernijen waar bijna 50 bewoners na opgave naar toe kwamen.
Sofie verzorgde zelf de opening waarna vele kopjes thee en koffie werden geserveerd en de bewoners zich tegoed deden aan al dat lekkers. Denk dan aan kleine stukjes oranjekoek, (zelf gebakken) cake, veel chocolade en ander lekkers.

Toen ik arriveerde werd er al volop gegeten en genoten. Zowel de bewoners als Sofie vonden het prachtig. Ik ken Sofie redelijk goed en ken haar als een heerlijk vrolijk dametje die wel heel graag, maar ook zeer regelmatig, voor mij staat en dan ‘braaf’ zegt ‘foto Jan’ dat het dan vaak was ‘aparte’ foto’s zijn is niet erg.
Ook mooi, zaterdagmorgen zag ik haar nog op het voetbalveld waar ze samen met haar team bij vv Hardegarijp moest voetballen. Ze verloren helaas ….. zaterdagmiddag zag ik Sofie dus weer maar nu heel anders. De voetbalkleding was ‘veranderd’ in een stijlvolle jurk die de gelegenheid prachtig recht deed.

En echt, waar Sofie ook aan tafel kwam ze kreeg overal complimenten van de bewoners voor al dat lekkers op de tafels. Ze was er zelfs beduusd van een heel andere Sofie dan eerder die dag op het voetbalveld.

Met deze High Tea is dat bedrag nog niet op en er komt meer voor de bewoners. Over niet al te lange tijd komt Griet Wiersma in de grote zaal zingen waar natuurlijk ook alle bewoners voor uitgenodigd zijn.
Voor Sofie, vriendinnetje Wietske, Sofie’s moeder en al die vrijwilligers die geholpen hebben een prachtige middag. Maar het ging natuurlijk om de bewoners van Bennema State die dit in de ogen van Sofie veel te weinig hebben.
De complimenten van de bewoners na afloop waren gemeend en oprecht . Sofie was er stil van ……… en die schalen met al dat lekkers ….. die waren zo goed als leeg ……

Jan Kamminga   

Advertentie