06
ma, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Zondagmiddag was bij VAKwerk Burgum weer een opening van weer een nieuwe prachtige expositie.

Ook deze keer weer zeer divers met veel o.a. keramiek, schilderijen, tekeningen en prachtige foto’s. Erg mooi, de tafels in het midden van de expositie ruimte waar speciaal voor deze expositie veel ‘klein werk’ voor ook een klein prijsje door meerdere kunstenaars is gemaakt. Voor een klein bedragje een prachtig kunstwerkje voor de inkopers namens Sinterklaas en/of Kerstman.Eigenlijk wilde ik een keer een openng van VAKwerk overslaan, zaterdag had ik ook al veel foto’s gemaakt bij onderwerpen voor Kanaal 30 en voor vv Hardegarijp. Die moest ik allemaal nog verwerken en ja dat neemt ook best wel wat tijd in beslag. Dan zit je zondagmiddag thuis die verslagen te schrijven en loopt de klok richting 14 uur en ‘ergens’ gaat het dan toch kriebelen, ik wist ‘VAKwerk opent straks’Toch maar een camera gepakt, auto uit de garage en onderweg naar Burgum naar de Tsjibbe Geartsstrjitte. En ook nu geen spijt want buiten de gezelligheid en gesprekjes met meerdere kunstenaars bleek er ook deze keer weer prachtig werk te staan en te hangen.

Opvallend deze keer dat gelijk bij binnenkomst opvalt dat deze expositie heel ruim is opgezet en van daar uit is eigenlijk alles te zien is. Zeker de tafels in het midden waar heel veel ‘klein spul’ op staat. Klein porselein , sieraden, kaartjes en veel meer. Kleine speciaal gemaakte kunstwerkjes om de Sinterklaas en Kerst inkopers inspiratie te geven om nu juist dit namens ‘die 2’ te kopen. Vanaf nog geen 5 euro echt heel leuke dingetjes.

Er is natuurlijk ook prachtig ‘groot’ werk te zien. Heel mooi viltwerk maar ook keramiek, schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk en super mooie foto’s.
Ik maak meestal nog voor de opening snel wat foto’s maar bij het selecteren zie je pas hoe mooi de geëxposeerde werken zijn.
Wel beseffend dat foto’s vaak niet de exact juiste kleuren weer geven, dat heeft vooral te maken met het licht in de ruimte. In ‘het echt’ is het zeker mooier.

Er waren ook exposanten die er nog nooit ‘gehangen of gestaan’ hebben. Erg mooi de ruimtelijke maar misschien ook wel weer niet, tekeningen achter in de expositieruimte. Kijk maar naar de onderstaande foto’s dan ziet u gelijk wat ik bedoel. Erg mooi om te zien maar ook vermoeiend, zeker voor je ogen. Werken waar de kunstenaar ondanks zijn eigen normale werk veel tijd voor vrijmaakt.

Eigenlijk hangt er gewoon teveel voor zo’n korte tijd dat je er dan bent want om stipt 15 uur nam één van de DUZZZ dames het woord. In dit geval was het Joke die kort vertelde en de exposanten voorstelde. Eigenlijk met een opdracht, vraag de exposanten wat je zou willen. Het werd later dan ook ruimschoots gedaan.
Ook deze keer natuurlijk hapje en drankje na de opening en ook deze keer weer uitstekend verzorgd.

VAKwerk Burgum is regelmatig geopend om de werken te bekijken en om eventueel te kopen. Het hoeft echt niet hoor maar op die tafels staan echt leuke goedkope dingetjes.
Op woensdagmiddag van 13 tot 17 uur en op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur bent u meer dan welkom. Ook op de eerste zondag van de maand is VAKwerk ook geopend.
Er zijn tijdens de openingsuren altijd kunstenaars aanwezig om voor u alle mogelijke vragen te beantwoorden. Over hun eigen werk maar vaak ook wel over het werk van andere kunstenaars.
VAKwerk Burgum vind u aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3 in Burgum, tegenover de Hema

Jan Kamminga

Advertentie