13
ma, juli
3 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Na een zeer geslaagd Survento Fanfare Festival afgelopen zaterdag 9 november mocht Jeugdfanfare Altena voor een bomvolle zaal zich entertainment kampioen van Nederland noemen. Tevens wist het orkest de 1ste prijs in de C-groep te veroveren. Elin van der Ham van het jeugdorkest mocht de solistenprijs in deze groep in ontvangst nemen. Enige nadeel van de optredens in deze groep was het lage bezoekers aantal zo aan het begin van de middag. Dit werd later in de middag een stuk beter.


De B-groep werd gedomineerd door Prins Hendrik Scheemda. Met een prachtig programma, zeer muzikaal gebracht wonnen ze alle 3 onderdelen: muzikaliteit, programma opbouw en entertainment. Nummer 2 werd Concordia Wjelsryp en nummer 3 Wubbenus Jacobs, Arum. De rij werd gesloten door de Bazuin uit Ommen. De solistenprijs ging in deze groep naar Rens Riechelman van Prins Hendrik.

Avonds was de strijd in de A-groep van het Survento Festival ongemeen spannend. Aan het eind trok Fanfare Eendracht Maakt Macht - Oudega (Súdwest Fryslân) dankzij een mooi programma en een verzorgde muzikale interpretatie aan het langste eind. Met weer een uitstekende presentatie en entertainend programma werd de kampioen van vorig jaar, Eendracht Eerbeek, 2de gevolgd door Excelsior Grijpskerk en tot slot de Eendracht uit Wezep. De solistenprijs ging in deze groep naar Merel van Bekkum uit Wezep.

Een enthousiaste burgemeester Oebele Brouwer van gemeente Achtkarspelen was onder de indruk van wat de orkesten presteerden en complimenteerde de stichting Survento Fanfare Festival met een uitstekende organisatie. Brouwer reikte bij de uitslag de bekers uit en van penningmeester Hans Buren van SFF ontvingen de prijswinnaars alle door de sponsoren aangeboden prijzen.

De overall entertainment prijs bestond naast de wisselbeker uit een trombone, aangeboden door Muziekhandel Van der Glas B.V. uit Heerenveen. De 1ste prijs bestond naast de door SFF aangeboden bokaal uit een waardebon van € 250,00 aangeboden door Lake Music Publications, een waardebon van € 200,00 aangeboden door de Slagwerkplaats en een bon voor een gratis muziekwerk naar keuze door Ferskaat MP. De nummers 2 en 3 kregen een bokaal aangeboden door stichting SFF Een extra prijs van € 100,00, beschikbaar gesteld door uitgeverij Molenaar Edition werd verloot onder de deelnemers. Presentatrice Jody Berghuis trok uit de kom met orkestnamen de Broederband uit Beerzerveld.

Advertentie