07
di, apr
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SUMAR - De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan in een chalet op vakantiepark Klein Zwitserland.
De inval verbaast omstanders niet. Bij het chalet aan de rand van het park zou de laatste weken veel drukte zijn geweest. De inval in het chalet maakt deel uit van operatie Alfa, een onderzoek naar een familie uit Oss. Bij dit onderzoek zijn linken gevonden naar het chalet op vakantiepark Klein Zwitserland. Bij de inval is een vuurwapen gevonden. Het park zelf is niet gelinkt aan criminele activiteiten.

De politie deed donderdagochtend vroeg, samen met Defensie en Belastingdienst, ook een grootschalige inval in een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith (NB). Dit woonwagenkamp is volledig afgesloten. Voor bewoners is vervangende woonruimte gezocht.

Operatie Alfa begon 13 november met een groot onderzoek op een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Hierbij werden vuurwapens, geld, drugs en mogelijke explosieven in een afgesloten ruimte gevonden. Hierbij zijn 3 mannen van 26,48 en 55 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel. Er werden vorige week ook doorzoekingen gedaan in Berghem, Macharen en Oijen. Hierbij werden onder meer harddrugs en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden.
Advertentie