29
zo, mrt
9 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Stichting TSJILLU, de jeugdsoos voor jeugd met een beperking, organiseert eens per maand een gezellige avond in MFC It Maskelyn. Op de dag dat Sinterklaas in Hurdegaryp aan kwam hadden ze weer een gezellige avond en dus gelijk maar pakjesavond. Leuke surprises die na een opdracht uitgepakt mocht worden. Eerst een liedje zingen of met ovenwanten het cadeau uitpakken zijn maar 2 voorbeelden. Uiteraard was het erg gezellig en iedereen was tevreden over het presentje welke ze kregen.


Dan krijg je zaterdagmiddag van Zwarte Piet Jarno de uitnodiging om die avond rond 20 uur even in de jeugdsoos van It Maskelyn bij TSJILLU langs te komen. Ik was die dag best wel druk, Sinterklaas kwam in Hurdegaryp aan en ja daar maak ik ook foto’s en verslagen van die ook op dit medium staan.

Wetende dat het bij TSJILLU altijd erg gezellig is toch maar even gegaan. En de ontvangst door organisator Gea was weer als vanouds. Zeer hartelijk dus.
De jeugd, er waren deze avond 12 personen, vond mijn komst ook goed al hoorde ik van dezelfde jong dame als eerder zeer stellig ‘ik niet op de foto’ Heel even later mocht het overigens wel ‘als de foto maar mooi gaat worden’

Toen ik arriveerde waren ze al bezig met hun pakjes avond. Na het gooien van een dobbelsteen kregen ze eerst een opdracht. Afhankelijk van het gegooide getal was dat; liedje zingen, cadeau openen met ovenwanten, een quiz vraag, iets over Sinterklaas tekenen, spijker poepen en de opdracht om iets uit te beelden.
Alleen dit was al heel erg leuk om te zien en te horen al was het zingen van één van de heren nu niet het mooist gezongen liedje van Sinterklaas welke ik deze dag hoorde. (er kwamen heel veel Stoomboten voorbij )

Natuurlijk deed Gea maar ook de mede (top) vrijwilligers Rigtje en Mia volop mee en ook deze dames moesten ook gewoon de opdracht uitvoeren die door het gooien van de dobbelsteen werd bepaald. Ook een opdracht van deze 3 dames ? frisdrank, pepernoten en al die andere lekkere dingen serveren. Ze deden het met verve en plezier ! Zelfs het opruimen na afloop doen ze lachend !

Ook ik had een presentje meegenomen. Wetende dat zeker Gea maar ook haar man Remco heel veel tijd in TSJILLU steken nam ik een flesje wijn mee. Ze kunnen nu een keer samen thuis zittend op de bank die fles (leeg) schenken. Een heerlijke Zuid Afrikaanse wijn. Op het etiket in heel veel talen ‘dank je wel’ Het is namens mij dat ik mag komen, maar ook een beetje namens de jeugd die elke maand weer langs mag komen. TSJILLU de jeugdsoos voor jeugd met een beperking. Een prachtig initiatief !!

Jan Kamminga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Advertentie