12
wo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Druk en gezellig dat was echt het geval bij de Charles Dickens kerstmarkt in Buitenpost. Veel standhouders maar ook veel andere personen verkleed in de Charles Dickens stijl maakte het nog mooier. Prachtige zeer diverse en erg mooi ingerichte stands en veel ‘eet tentjes’ maakten het voor de bezoekers prima vertoeven. Ook de collega’s van de Kanaal 30 radio en tv waren naar Buitenpost afgereisd en hadden een locatie studio opgebouwd waar 7 uur lang live radio werd gemaakt. 
Wat een drukte in Buitenpost en dat begon al bij het parkeren van mijn auto. Rondjes rijden en hopen op een plekje. Toeval bestaat blijkbaar wel want bij rondje ‘zoveel’ zag ik een plekje op nog geen 30 meter van de Kerkstraat op het parkeer terrein bij die supermarkt.

Dan de kerstmarkt op en het leek wel de markt die op de laatste dag van het feestweek is, wat een drukte. Soms maar stapje voor stapje vooruit komen. Op andere plekken weer ruimte maar schuifelen was regelmatig het enige mogelijke
Opvallend de kleding van echt heel veel standhouders en ‘acteurs’ lopend over de markt, erg mooi allemaal in Charles Dickens stijl. Ze konden zeker op veel belangstelling rekenen. Als je dan zelf een foto van iemand maakte kreeg ik een aantal keer te horen ‘alweer op de foto, de zoveelste’
Ook de kerstman was aanwezig, meerdere zelfs. Kerstmannen maar ook –vrouwen en zelfs kerst-man-kinderen.

Ook in de Maria kerk was een mooi programma gemaakt. Even rustig in de kerkbanken zitten en luisteren naar muziek. Toen ik er was ging shantykoor Grensgeval net zingen. Er zat best veel publiek in deze prachtige kerk. Luisteren naar de muziek en even ‘opwarmen’ ……

Al lopend kwam ik de collega’s van ‘onze’ radio en tv afdeling tegen in een mooi opgebouwde locatie studio. Veel maar ook gezellige drukte daar. Live gepresenteerde muziek maar er werd ook live gezongen door Annelies, Rita en Durk.
Al redelijk vroeg waren de eerste K30 vrijwilligers hier aanwezig. De locatiestudio moest eerst opgebouwd worden en om 13 uur moest alles klaar zijn. Het werkte prima want toen ik naar Buitenpost reed was het luid en duidelijk op de radio in de auto te horen.
Best wel een klus eigenlijk om dat ‘even’ te doen. Dan wetende dat ze na die 7 uur durende uitzending alles nog weer moesten opruimen.
Ook deze vrijwilligers waren eigenlijk allemaal ‘Charles Dickens stijl’ gekleed. Erg mooi
Ook werden er sfeer beelden gefilmd en kerstwensen opgenomen. Beide zullen binnenkort wel te zien zijn op de website van Kanaal 30.

Ook opvallend en verspreid over de hele kerstmarkt de vele ‘eet tentjes’
Oliebollen, broden, wafels, poffertjes, gerookte paling, shoarma, hamburgers, friet. En dan ook nog de winkels van de Kerkstraat die hun eigen waren in een stand hadden staan. Of het allemaal even lekker was ? ik weet het niet maar er werden goede zaken gedaan.

Op het plein zelfs een ijsbaan waar zeker door de kinderen geschaatst kon worden.
En ook op dit plein weer veel gezelligheid.
Een mooie en prima kerstmarkt waar aan vele details gedacht was.

Jan Kamminga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Advertentie