12
wo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Het FCJT, de Federatie Christelijk Jeugdwerk Tytsjerksteradiel organiseert zeer regelmatig activiteiten voor de jeugd van de gemeente. Nu voor de volwassenen die de activiteiten begeleiden een, achteraf, erg gezellige nieuwjaar receptie. Bijna 50 personen waren ‘onder genot van hapje en drankje’ aanwezig. Ook sportief aanwezig omdat op een 6 meter lange sjoelbak een ‘wedstrijd’ was geregeld waarmee mooie prijzen waren te winnen.


Naar Glinstra State in Burgum waar het FCJT haar kantoor heeft maar ook regelmatig activiteiten organiseert. Ik was er eerder voor deze groep personen …
De jaarlijkse nieuwjaar receptie waar de vrijwilligers van het FCJT aanwezig waren maar ook een aantal personen van andere geledingen waar het FCJT ‘steun’ aan geeft.
In het bar gedeelte was het gezellig druk, vele goede wensen werden uitgesproken maar ook dingen besproken om op korte of lange termijn weer activiteiten te ontplooien.

Na een korte toespraak van Ellie van Slooten waarin ze refereerde aan wat er was geweest en wat er gaat komen benoemde ze zonder namen te noemen de vrijwilligers.
Ze waardeerde het meer dan geweldig' hoeveel die personen deden en er dus tijd in staken. Er waren dan ook veel activiteiten geweest waar echt veel kinderen op af kwamen, en gaan komen.

Ook kondigde ze het sportieve deel aan. In een zaal naast de barruimte was een sjoelbak neer gezet, niet zo maar eentje overigens. Het was er eentje van zo’n 6 meter lang met schijven van ruim 10 centimeter. De aanwezigen mochten gaan sjoelen en voor de uiteindelijke winnaars was er een prijs. Een ‘blauwe supermarkt’ uit Hurdegaryp had deze prijzen beschikbaar gesteld.
Er werd fanatiek gespeeld en uiteindelijk bleek Jannie gewonnen te hebben met 89 punten. Geert werd 2e met 82 punten. De derde prijs was nog even een dingetje, zowel Mia als Joeke hadden evenveel punten en speelden een heuse sjoel-off waar Mia de sterkste in bleek. Mia dus 3e en Joeke 4e. eervol 5e werd Harry. Al die anderen ….. het was erg gezellig ….

Natuurlijk was het eerder genoemde hapje en drankje door de vrijwilligers van Glinstra State meer dan uitstekend geregeld.
Een gezellige avond waar de ‘grote’ vrijwilligers nu even vooraan stonden. Bij de activiteiten voor de jeugd staan ze ook vooraan maar dan om de kinderen juist een mooie middag, avond of zelfs hele dag te geven.

Jan Kamminga


Advertentie