30
ma, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
KOOTSTERTILLE - Afgelopen jaarwisseling kwamen in Kootstertille veel dorpsgenoten bij elkaar rondom het vuurwerkevenement wat lokaal op initiatief van een groepje dorpbewoners werd georganiseerd. Met de huidige ontwikkelingen rondom oud en nieuw waarbij de roep om een verbod op consumentenvuurwerk steeds luider wordt komt de ChristenUnie, ook na het succes in Kootstertille met een alternatief voor een algeheel verbod.


“Wij pleiten voor een vergunningensysteem voor het afsteken van vuurwerk. “ zegt Toos van der Vaart, fractievoorzitter van ChristenUnie Achtkarspelen.

De ChristenUnie Achtkarspelen wil dat de jaarwisseling en het afsteken van vuurwerk mensen verbindt en dat het een veilig feest is voor iedereen. Daarom stelt de partij voor om het afsteken van vuurwerk voor te behouden aan lokale vuurwerkclubs. Deze clubs kunnen, na toestemming van de gemeente, voor en met de buurt/dorp het nieuwe jaar inluiden. Verder gebruik van vuurwerk door consumenten wordt hiermee niet meer toegestaan. We hopen hiermee een aanzet te geven tot een veilig oud en nieuw waar persoonlijk letsel, dierenleed en overlast tot het verleden behoren.

Met dit voorstel kunnen we van de jaarwisseling weer een feest voor iedereen maken. De vuurwerkvereniging is wat ons betreft de toekomst.

De ChristenUnie zal daarom een motie indienen bij de eerstvolgende raadsvergadering.
Advertentie