30
ma, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - ‘Uw oude metaal is voor ons goud waard!’ Zo luidt het motto van de oud-metaal-actie die brassband Blaast de Bazuin zaterdag 1 februari organiseert. Blaast de Bazuin is een band die leeft. Dat is onder meer te merken aan de jeugdopleiding van de band. Daardoor zijn geregeld nieuwe cornetten nodig. Dat is belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst, zo concludeert de band. ,,De nieuwe aanwas aan jonge muzikanten is voor ons veel waard. Daar steken we graag de handen voor uit de mouwen’’, vertelt Anne Spoelstra van de jeugdcommissie van Blaast de Bazuin.


Vanaf 9.00 uur komen de leden van Blaast de Bazuin op 1 februari door de straten van Surhuisterveen. Mensen die oud metaal hebben, kunnen dat aan de straat klaarleggen. Belangrijk is wel dat het goed zichtbaar is voor de ‘ophalers’. Wanneer iemand grote attributen heeft, dan is het handig om dat vooraf even te melden bij Reinder Hamersma van Blaast de Bazuin. Hij zorgt dan dat de blazers zich ‘er mee redden’. Hamersma is te bereiken via telefoonnummer 0512-361437. Vraag is om zoveel mogelijk vóór zaterdag 1 februari de grote partijen oud metaal aan te melden, zodat er ophaalroutes gemaakt kunnen worden.

De brassband is met alle soorten oud metaal blij. Het gaat dan om voorwerpen die voor het grootste deel bestaan uit ijzer, lood, koper, aluminium of zink. Klein chemisch afval zoals accu’s, batterijen, verfblikken en dergelijke kunnen niet ingeleverd worden. Vrieskisten, koelkasten en autovelgen met banden kunnen de muzikanten helaas ook niet meenemen.

Blaast de Bazuin kijkt uit naar de jaarlijkse oud-metaal-dag. ,,Het is altijd een mooie teambuildings-activiteit’’, vertelt Henk Wijnsma van de brassband. ,,Bovendien zijn de mensen in Surhuisterveen altijd blij dat ze hun schuur weer wat opgeschoond hebben én levert het een mooie bijdrage voor de clubkas op. Wat wil je nog meer? Wij hebben er zin in.’’
Advertentie