10
vr, apr
8 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
GYTSJERK - Ontdek waar het gezegde ‘achter de schermen’ vandaan komt en ga mee terug in de tijd. Het kan tijdens deze wandelexcursie in de Buismans Einekoai te Gytsjerk. Een unieke kans, aangezien de eendenkooi niet vrij toegankelijk is. Daarnaast biedt het vele mysterieuze elementen die van grote cultuurhistorische waarde zijn. Hét moment om deze unieke plek te bezoeken en te leren over een prachtige oude ambacht. Wanneer? Zondag 9 februari van 8.00 – 10.30 uur.
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,-. (t/m 12 jaar € 2,--) .

Het mysterie begint al als je de eendenkooi van afstand nadert. Het bosje met hoge bomen in het open landschap is voor velen een onbekend fenomeen. Want wat gebeurt daar? En waarvoor dienen de grote kooiplas met aangrenzende sloten en vangpijpen? Omsloten met rietschermen is het van oudsher een groot geheim wat zich daarbinnen afspeelt. Gelukkig weet onze gids meer… hij neemt je mee door de tijd en verklapt graag hoe in deze eendenkooi vroeger wilde eenden werden gevangen.
Ook bezoeken we de vogelkijkhut aan de Kooiweg. Deze plek geeft een weids uitzicht over natuurgebied ’t Set. Hier ontwaken dagelijks honderden ganzen, wat ook wel als spectaculair wordt bestempeld!
Advertentie