10
vr, apr
8 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Op woensdag 22 januari presenteerden gemeente, plaatselijk belang en H&I onder grote belangstelling in brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen hun plannen voor een grote opknapbeurt van het centrum van Surhuisterveen. De auto krijgt minder ruimte en het aantal parkeerplekken in het centrum wordt verminderd. Voor voetgangers en fietsers wordt het centrum op deze manier juist een aantrekkelijker verblijfsgebied met ondermeer beukenhaagjes en nieuwe fietsenrekken.


Door het gehele centrum als woonerf aan te merken, wordt er bovendien langzamer gereden en hebben voetgangers voorrang.

De reacties waren over het algemeen (heel) positief. Vrijwel iedereen was het er over eens dat Surhuisterveen een mooi centrum krijgt waar het prettig winkelen is. Dat de auto wat minder ruimte krijgt in het centrum, is voor een aantal ondernemers nog wel even wennen. De vrees is dat er wel eens minder klanten kunnen komen als zij hun auto niet meer vlak voor de deur kunnen parkeren. Toch wordt de automobilist zeker niet geweerd, maar op een andere wijze gefaciliteerd. Aan de rand van het centrum komen namelijk juist meer parkeerplaatsen beschikbaar, zodat het centrum nog steeds voor iedereen goed bereikbaar is.

Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden van start zullen gaan, maar dit zal in ieder geval pas na de wielerronde van 21 juli het geval zijn. Wel worden nu reeds een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen.


Advertentie