03
vr, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Het was natuurlijk andersom, maar 'zorg' Minister Hugo de Jonge kwam maandagmiddag wel naar Bennema State in Hurdegaryp om persoonlijk de 11 jarige Sofie Neziri te ontmoeten. Sofie had vorig jaar de Cees de Veer Kinderprijs gewonnen. Hiervoor schreef ze een brief naar de minister omdat ze het heel erg vond dat ouderen zich eenzaam voelden. Sofie doet vrijwilligerswerk in Bennema State en help bijvoorbeeld bij het koffie schenken en doet spelletjes met de bewoners. Hugo’s reactie ‘Geweldig hoe zij dit doetDrukte alom in Bennema State, Sofie zelf natuurlijk, haar pake en beppe, haar ouders, zus en nog veel meer waaronder personeel en een aantal pers collega’s. Allemaal wachtend op ‘zorg’ maar ook sport Minister Hugo de Jonge.


Rond 17.30 uur zou de minister arriveren maar hoe weet je nu hoe en wanneer hij überhaupt komt. Kort daarna, en stipt 17.30 uur de prachtig opmerking ‘Dêr komt in hiel grutte auto oan, dat sil him wêze’ het klopte.

Het was Sofie zelf die de minister bij de voordeur van Bennema State ging ontvangen. Mooi dat de minister dan zegt ‘Hoi Sofie, ik ben Hugo’.
De minister werd voorgesteld aan een aantal personen en ging natuurlijk met
Sofie in gesprek. Natuurlijk ook met de vraag ‘waarom doe je dit’ de minister beantwoorde zelf de vraag eigenlijk met het feit dat Sofie hem die brief geschreven had. De brief én reactie van de minister waarmee ze die prijs won.
Eerder organiseerde Sofie met haar vriendin Wietske al een High tea voor de bewoners en ook Griet Wiersma kwam zingen in Bennema State. Betaald van het geldbedrag van die prijs natuurlijk.

De minister wilde graag zien waar ze de activiteiten met de bewoners deed en ze liepen naar de grote zaal.
Het gesprek tussen Sofie en de minister ging prima, Sofie vertelde wat ze allemaal gedaan had en wat ze nu nog steeds met de bewoners deed. Het mooie …. ook de bewoners werden betrokken in het gesprek. Ze vonden het elke keer weer prachtig als Sofie langs kwam om spelletjes met ze te doen. Ook de minister kon het waarderen.

In de grote zaal zaten de bewoners te wachten tot ze konden gaan eten. Natuurlijk schoof de minister ook aan en wie mocht naast hem zitten ? Natuurlijk Sofie !!!
Het gesprek ging door ….. waarover zullen we niet te weten komen. De pers werd vriendelijk gevraagd om ‘te vertrekken’. Ach, we hadden foto’s voldoende en ook informatie voor een verslag voldoende. De bewoners, de minister, Sofie en al die anderen konden rustig eten …..

Jan Kamminga
Advertentie